Hos BR står oplevelserne i kø

Næstved: Hvis det er mange år siden, du sidst er trådt ind i en legetøjsforretning, så venter der dig noget af en overraskelse, når du træder ind i BR i Megacenteret i Næstved.

Midt i butikken står en kæmpemæssig blæksprutte, som ungerne kan kravle ind i og hoppe rundt om - og bevæger du dig ned af gangene møder du flere små byer som børnene kan liste ind i, et klubhus, en foodtruck, en klatrevæg, modellervoks til fri afbenyttelse - og en kaffeautomat til de voksne.

Samtidig er butikken udstyret med mindst tre flugtveje til børnene, når de løber rundt i butikken på jagt efter nye oplevelser og har lyst til at blive der endnu længere end deres forældre.

- Målet har været at skabe en magisk legeverden for børn og her i Næstved har vi skabt et vandunivers, som børnene kan lege i, fortæller distriktschef Stig Michaelsen.

Sammen med kædens udviklingsafdeling og medarbejderne har BR fuldendt forvandlingen på Vestergårdsvej. Et univers med plads til leg - også for familier, der ikke nødvendigvis er ude for at købe noget.

- Altså jeg synes her er rigtigt sjovt, siger 8-årige Ida, der lige har sluppet legen med modellervoks og nu har kastet sig over klatrevæggen, mens hendes mor tålmodigt følger med.

På hylderne er der noget for ethvert legebarn. Blandt det legetøj der hitter mest er Paw Patrol, som baserer sig på den verdensberømte animationsserie med en hundehvalpe-patrulje, der rykker ud for at redde kæledyr og andre i fare.

- Paw Patrol har børnene fuldkommen styr på. Og Lego går heller aldrig af mode, tilføjer Stig Michaelsen.

Det nyopfundne koncept med fokus på at skabe oplevelser for børnefamilierne er skabt efter at Salling Group genetablerede kæden i 2019.

BR blev grundlagt helt tilbage i 1963 i en kiosk i Skomagergade i Roskilde - opkaldt efter grundlæggeren Børge Rasmussen. Snart blev BR landskendt - for den festlige maskot - og kendt som den foretrukne legetøjsforretning herhjemme. Familien solgte herefter legetøjskæden til Top-Toy som gik konkurs i 2018 efter et skuffende julesalg.

Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen