Jess Thorup om buh-råb efter nyt nederlag: Ikke rart

Jess Thorup blev mødt med modstand fra FCK-fans, efter at holdet søndag tabte 1-2 til FC Midtjylland.

FC København har for første gang nogensinde tabt seks ud af de første ti kampe i en sæson i Superligaen.

Senest tabte de forsvarende mestre søndag med 1-2 til FC Midtjylland på udebane, hvilket efterlader holdet på niendepladsen i tabellen med 12 point.

Krisen medfører et stort fokus på cheftræner Jess Thorup, og utilfredsheden fra københavnernes fans er ikke til at tage fejl af.

Efter søndagens kamp råbte flere FCK-tilhængere: "Thorup raus". Det er tysk og er en klar henvisning til, at de ikke synes, at Jess Thorup kan fortsætte i jobbet.

Hovedpersonen selv erkender, at det går ham på, men han siger samtidig, at han forsøger at holde sit fokus væk fra andres holdninger.

- Jeg er jo et menneske, som også har følelser, så det er ikke rart at høre.

- Jeg er helt bevidst omkring, at det er en del af jobbet, når man er træner i FCK. Når vi ikke leverer de resultater, som alle håber på, så er der kun én at pege på, og det er mig.

- På den anden side kan jeg heller ikke have en holdning til, hvad andre mener. Jeg kan passe mit arbejde, og jeg føler, at vi er i en opadgående kurve, siger Thorup.

Trods nederlaget er cheftræneren fuldt ud tilfreds med den præstation, som københavnerne leverede i kampen mod FCM.

- Jeg synes, at vi leverede en rigtig fin præstation. Jeg har ikke en finger at sætte på det, spillerne leverede.

- De gjorde alt, hvad de kunne, og det giver mig en tro på, at vi er på vej i den rigtige retning, siger Thorup.

Anfører Carlos Zeca er på bølgelængde med sin cheftræner, når det gælder præstationen, og han mener desuden ikke, at Jess Thorup står med ansvaret alene.

- Det er forfærdeligt at se, at vores træner får så meget kritik, men jeg føler, at han er erfaren nok til at håndtere det på en god måde.

- Vi vil selvfølgelig altid forsøge at gøre det bedste for ham, og vi har stadig tiltro til, at vi kan ændre situationen.

- Han er ikke den eneste, man skal give skylden til. Vi har alle sammen et ansvar, og vi er nødt til at se det hele i et større billede, siger Zeca.

Anføreren er klar over, at FCK står i en svær situation, men han er overbevist om, at holdet stadig kan nå at sikre sig en DM-titel.

- Det er virkelig hårdt og frustrerende, at vi står i den situation, som vi gør, men der er ingen, der kommer til at smide håndklædet i ringen.

- Vi kan stadig nå det, og vi tror stadig på det. Vi har selv sat os i denne her situation, og det skal vi kunne håndtere. Vi kommer til at kæmpe hårdt for det, siger Zeca.

/ritzau/