1000 unge til studiestarts-løb

Motion og fællesskab i historiske omgivelser. Studiestartsløbets rute går rundt om Kronborg.

Efter to corona-aflysninger bliver Helsingørs nye løbstradition nu til virkelighed: 1.000 unge løber fredag den 16. september rundt om Kronborg. Løbet er en festlig dag med fokus på fællesskab og motion, hvor nye studerende fra hele byen mødes.

Brian Kaae fra HF & VUC Nordsjælland er en af initiativtagerne.

- Det har virkelig været en lang ventetid, og alle glæder sig utroligt meget til at se løbet blive til virkelighed.

I Hillerød har Studiestartsløbet været en fast del af bybilledet siden 2015. Og erfaringerne er gode.

- Vi har haft virkelig stor glæde af Studiestartsløbet i Hillerød. Det er meget populært, siger Brian Kaae.

- Vi vil gerne lave noget tilsvarende her i byen. Ikke som en kopi, men fordi byen og de studerende fortjener det. Det er ikke tænkt som en elite-idrætbegivenhed, men en aktiv start på skoleåret og en festlig måde at markere det fællesskab, der er i byens studieliv.

Dagen byder på musik, fælles opvarmning og en 4-km rute med start og slut på Kulturhavnen. Der er præmier fra medlemmerne af Helsingør Handel til de hurtigste. Klokken 12:30 skyder borgmester Benedikte Kiær (K) løbet i gang. Flere end 1000 studerende og medarbejdere fra Helsingørs uddannelser forventes at deltage.

Stærke kræfter står bag det kommende studiestartsløb. De deltagende ungdomsuddannelser er U-Nord, HF & VUC Nordsjælland, 10. klasse Ungdomsskolen Helsingør, Helsingør Gymnasium, Espergærde Gymnasium, Speak Helsingør og Sosu/H. Desuden støtter Helsingør Handel og Helsingør kommune.