Trods energikrise: Festival tænder lys i mørket

Mens storcentre og byer slukker eller overvejer julebelysningen i år, bliver den store Lumagica Lysfestival gennemført i blandt andet Ringsted.

Det forsikrer direktør Rasmus Fenger.

Meldingen kommer efter flere dages landsdækkende debat om energikrise og stigende elpriser, som blandt andet har fået regeringen til at opfordre danskerne til at spare på strømmen.

I Benløse har en slagtermester kastet håndklædet i ringen efter 50 år i faget på grund af stigende elpriser.

- Ligesom alle andre er vi meget opmærksomme på det og tager selvfølgelig vores del af ansvaret og gør, hvad vi kan for at minimere forbruget, siger Rasmus Fenger.

I øjeblikket bygger han Lumagica Lysfestival op i Slagelse, og her er der skåret ned på åbningsdage og åbningstider. Det giver en halvering af de mange tusinde LED-pærers brændetid, mens festivalen forløber 1.-23. oktober, oplyser direktøren.

700.000 LED-pærer

I Ringsted blænder Lumagica op for op mod 700.000 farverige pærer, når årets lysfestival begynder 12. november i Lystanlægget. Her regner man med 40.000 gæster som de foregående to år, selv om debatten om elforbruget er blusset op.

- Folk ser meget forskelligt på det, men vi gør ikke kun det her, fordi vi synes, det er sjovt. Vi lever jo af det, understreger Rasmus Fenger.

Lumagica Lysfestival afvikles i år i Ringsted, Slagelse, Horsens og Aabenraa.

Se billederne fra sidste års festival i Ringsted:

Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jens Wollesen