En rejse ind i eventyrets verden

VINDE HELSINGE: Hans udsendelser om sine sejlereventyr med familien bliver fuldt af mange hundredetusinde tv-seere, men tirsdag den 11. oktober holder Mikkel Beha Erichsen sig på landjorden og tager til Vinde Helsinge Forsamlingshus for at tage de fremmødte med på en rejse op langs Norges kyst, med kurs mod polarisen og øgruppen Svalbard.

Aftenen begynder kl. 18 med fællesspisning, som er med i prisen, og kl. 19 begynder foredraget.

Mikkel Beha fortæller denne aften om en rejse fra København og ud i den storslåede nordiske natur, men også derop hvor klimaforandringerne ikke bare er ord i tykke rapporter, men barsk og synlig virkelighed hvor stigende temperaturer får isen til at smelte og vejret bliver mere og mere ekstremt.

I mange år har han med familien drømt om at sætte kursen mod nord. Efter års forberedelse med at klargøre deres nye ekspeditionsskib, Wallenberg, har de nu igen kastet fortøjningerne og er taget ud på eventyr. De har sat sig for at sejle så langt mod nord, som de kan. Derop hvor hvalerne i vintermørket kommer ind for at spise sig fede i sild, hvor efterårslavtrykkene viser tænder, og alle i familien bliver sat på prøve, når de skal dykke i iskoldt vand og lære at overleve i Finmarkens ekstreme kuldegrader.

Dette Mikkel Beha foredrag er både en rejse ind i eventyrets verden, men også en påmindelse til os alle om, at vi skal passe bedre på vores fælles klode.

Foredraget foregår i Vinde Helsinge Forsamlingshus, og tilmelding og køb af billet sker på www.kalundborglif.dk. En billet for foredrag og spisning koster 315 kr.

Arrangementet er arrangeret af Vinde Helsinge Forsamlingshus med støtte fra projektet Liv I Forsamlingshusene.