Rav i den: Nyt koncertsted åbner i Brøndby Strand

Hvis du elsker musik og koncerter og har lyst til at starte et nyt fællesskab for unge op, kan du komme til Brøndby Strand og lave ’RAV i den’. RAV er navnet på et nyt spillested, der holder til i koncertsalen i Kulturhuset Brønden.

- RAV er tænkt som et fællesskab og en platform for ungdomskultur, hvor unge på længere sigt skal være med til at definere musikprofilen, eksekvere koncerterne og være medskabere af det endelige venue, lyder det fra Rune Erbs Ledet, der er leder af Brøndby Kulturhuse og Biblioteker.

Han er begejstret for nu at kunne tilbyde bydelen, der har blandt andet har formet Outlandish og Burhan G, endnu flere lokale musikoplevelser.

- Som en start vil vi tilbyde en række koncerter i efteråret med upcoming og mere etablerede artister, så publikum kan opdage ny musik, de måske ikke ellers vil opsøge, men også rappe med på hits, de kender, siger Rune Erbs Ledet.

Musik til Vestegnen

Ideen til at skabe et mere ambitiøst musikfokus for Brøndbys især unge indbyggere er opstået på baggrund af den honorarstøtte, som Statens Kunstfond sidste år tildelte Brøndby Kulturhuse og Biblioteker samt en undersøgelse af borgernes kulturvaner, som kommunen gennemførte i 2021.

Ifølge Rune Erbs Ledet er RAV netop født med udgangspunkt i flere uforløste potentialer. Det gælder både geografisk placering, kulturhusets rammer og et stort ønske fra Brøndbys unge borgere om mere relevant kultur.

- De unge i Brøndby har udtrykt stort ønske om flere kulturtilbud, og derfor er et nyt spillested som RAV et vigtigt fællesskab for ungdoms-og musikkultur. Jeg tror på, at mere livemusik skaber flere nye brugere, og derfor er der også fint plads til RAV i det storkøbenhavnske kulturlandskab, forklarer Rune Erbs Ledet.

Brøndby Kommune har arbejdet opgradering af både indretning, akustik og lys i Brøndens koncertsal for at kunne arrangere koncerter med større navne. Blandt andet har en af landets førende lysdesignere, Jesper Kongshaug, stået for at skabe den helt rigtige stemning.

Unge driver værket

Rune Erbs Ledet har selv har mere end 20 års erfaring fra musik-og eventbranchen, hvor han blandt andet har været programchef for Fredagsrock i Tivoli. Han ønsker dog, at det er de yngre kræfter, som fremover kommer til at drive spillestedet, der bliver indviet den 15. september.

Her giver kunstnerne Lamin, Dejah Makar, Elijah Kashmir og lokale rappere fra Turning Tables en storstilet åbningskoncert. Herefter vil koncerterne ifølge Rune Erbs Ledet falde som perler på en snor hen over efteråret, hvor kunstnere som eksempelvis Yakuza og Trey & Zay er booket ind. Samtidig understreget lederen af kulturhusene i Brøndby, at koncerterne altid vil være til billetpriser, som alle i kommunen kan være med på.

Efterårsprogrammet for RAV bliver offentliggjort på Instagram-profilen @_ravravrav, hvor du også kan få mere at vide om tankerne bag projektet. På spillestedets profil på Instagram vil du også kunne følge med i, hvilke kunstnere, der lægger vejen forbi RAV.

Billetter til koncerterne kan købes via oplevbrondby.dk.