Elever og lærere tilbydes hjælp efter afblæst episode ved skole

Politiet var fredag midt på dagen massivt til stede ved Torstorp Skole, hvor der forlydender om afgivelse af skud. Skolen fulgte politiets retningslinjer ved at samle børnene inde i klasseværelserne med deres lærere og låse hele skolen af, imens de uniformerede betjente undersøgte området.

Efterfølgende var konklusionen, at der ingen tegn var på skudafgivelse nær Torstorp Skole

Men kommunen tilbyder alligevel elever og medarbejdere psykologisk bistand. Det meddeler borgmester Michael Ziegler (K) på vegne af Høje-Taastrup Kommune.

’Børn og medarbejdere, der var tilstede på Torstorp Skole fredag 26. august tilbydes psykologhjælp. Men oplevelsen har naturligvis været skræmmende for børn og voksne på skolen. Derfor rykkede psykologer fra PPR ud på skolen med psykologhjælp. Høje-Taastrup Kommune fortsætter med at tilbyde psykologbistand hele weekenden – forældre og medarbejdere bliver orienteret om tilbuddet via AULA’.

Baggrunden for at politiet rykkede ud var, at der opstod mistanke om, at der havde været afgivet skud i nærheden af skolen. Politiet var hurtigt tilstede i området og bad skolen om at lukke ned. Efter en grundig undersøgelse kunne politiet afblæse alarmen. Politiet oplyser, at intet tyder på, at der er afgivet skud i området.

Politiet blev på skolen og området for at være til rådighed og tale med elever og voksne.

Du kan læse mere om episoden i artiklen ’Politiet var massivt til stede på skole efter melding om skud’ på sn.dk/Taastrup

Under episoden blev følgende besked sendt ud på Aula: