Søndag står Rødvig i jernmandens tegn

Hvis du har tænkt dig at dreje ned omkring havnen i Rødvig på søndag, så skal du nok tænke om igen. Havneområdet er nemlig spærret af, så Stevns Jernmand kan genopstå som den tradition og sommerbebuder konkurrencen var frem til 2019.

Artiklen fortsætter under oversigtskortet

Stevns Jernmand 2022 starter officielt klokken 11, når borgmester Henning Urban Dam åbner løbet ved strandområdet, og de lidt over 225 deltagere løber ud i havet for at svømme enten 950 eller 1900 meter - alt efter om man skal ud på en kvart eller halv jernmands-distance.

Efter svømmedistancen skal der cykles og her skal der trædes i pedalerne på en aftegnet bane i landkortet rundt om Rødvig. I alt skal der cykles 90 kilometer for deltagerne, som har tilmeldt sig den halve jernmand, mens de, som har tilmeldt sig den kvarte, kan “nøjes” med 45 kilometer.

Tilskuere på ruten

Sidst men ikke mindst skal der løbes 21,1 kilometer samt den halve distance for de to kategoriers vedkommende. Ved hver aktivitet er havneområdet i Rødvig omdrejningspunktet, og det er her tilskuere kan følge bedst med fra sidelinjen, da der næsten konstant vil være aktivitet og noget at kigge på.

Artiklen fortsætter under oversigtskortet

Det er selvfølgelig også muligt at stille sig ud på ruterne, hvis man gerne vil opleve atleternes fysiske udfoldelse ude i den frie natur langs med trampestien, klinten og landevejene.

Havnen spærret af

Havneområdet i Rødvig er helt spærret af på søndag, og byen vil også være delvist spærret af på nogle strækninger. Følg skiltningen og instruktionerne fra de frivillige hjælpere, der alle kommer fra det lokale foreningsmiljø i Rødvig, mens det er Køge Tri Team, der står som arrangør af konkurrencen.

Artiklen fortsætter under oversigtskortet

Deltagerne kan tjekke ind fra klokken 9 og alle deltagere skal have meldt deres ankomst klokken 10.15, inden konkurrencen starter klokken 11 efter en kort deltager-introduktion klokken 10.45.

Hvis en deltager ikke når i mål inden klokken 19 søndag aften, så bliver vedkommende diskvalificeret - ligesom der er nogle tidskrav til hver enkelt delkonkurrence også.

Præmieoverrækkelse sker løbende, når de hurtigste deltagere kommer i mål.

Der vil være amatør-fotografer rundt på ruterne, og billederne vil efterfølgende være gratis tilgængelige via stævnets Facebook side.