Færdige fra HF & VUC: Nye drømme venter

”Tillykke! I gjorde det, I er færdige og I fortjener at føle jer stolte, glade, smukke og forventningsfulde.” sådan lød de indledende ord, da direktør Tue Sanderhage bød de nyudklækkede studenter velkommen til translokation, fejring af afslutningen på deres uddannelse.

Mange af disse studenter har taget deres uddannelse under coronakrisen. En periode der har givet store udfordringer for alle og hvor alle har måtte opleve at kæmpe ekstra meget, for at være der hvor de er i dag. I stedet for at dvæle ved udfordringerne, blev fokus på at elske at drømme og drømme om at elske, dette stærkt inspireret af komponisten og lyrikeren Peter Sommers sang med selvsamme titel.

Med uddannelse følger der nemlig drømme. Drømme der for nu er opfyldt for alle studenterne, og nu venter en fremtid, hvor nye drømme støder til, fordi deres uddannelse har givet nye muligheder. I direktørens tale til kursisterne fylder det at elske også meget. ”Det handler om at elske i bred forstand: elske sig selv, elske livet og det man har omkring sig. At elske er også at tage ansvar for sig selv og udvise samfundssind både til det nære og fjerne samfund. På den måde kan vi både elske at drømme om en god og bedre verden, og drømme om at elske i en fri verden, for eksempel fra de mange ukrainske kvinder og børn der nu er i Danmark, adskilt fra deres mand der kæmper for friheden hjemme i Ukraine.” siger Tue Sanderhage. Med dette opfordrede han også studenterne til at bruge deres uddannelse til noget: til videre uddannelse, til viden om verden og sig selv, til gode venskaber og fællesskaber.

Efter disse ord blev studenterne sluppet fri. Først og fremmest til en dag hvor drømme, ambitioner og ansvar for en kort stund er lagt på hylden til fordel for fest og fejring. Men herefter kan nye drømme tage sin begyndelse.