Vi bygger de fire sommerhuse til vores børnebørn

- Vi elsker Rørvig. Som familie er vi kommet der på ferie siden 1987. Og min datter bor permanent i Rørvig. Nu vil vi gerne bygge fire sommerhuse - et til hvert af børnebørnene. Det er derfor, vi har købt grunden på Trollesvej 16.

Det siger Henning Viby. Han bor i Hørsholm og er indehaver af holdingselskabet Invidan, som blandt andet rummer et byggefirma. Det er firmaet, som har søgt kommunen om byggetilladelse på grunden.

På websiden stjernehusene.dk oplyses, at der i løbet af 2022 opføres fire eksklusive feriehuse i traditionel Rørvig-stil.

- Jeg ved nu ikke, hvor eksklusive de bliver, siger Henning Viby. Han fortæller, at han købte grunden sidste år og råder over rundt regnet 8000 kvadratmeter. Heraf er det cirka 5300 kvm, der planlægges bebygget med de fire sommerhuse.

Udleje ind imellem

- Skal husene også lejes ud?

- Vi vil da understøtte økonomien ved at leje dem ud en gang imellem, men det er ikke et udlejningsprojekt, understreger Henning Viby.

Han er opmærksom på, at flere beboere i området ikke er begejstrede for byggeplanerne, men siger, at det kun er den ene del af historien:

- Flere af naboerne har sagt, at de er dybt taknemmelige for, at vi har fældet de store træer. De tog solen. Vi har ikke selv, mens vi har brugt huset, haft nogen morgensol med 20-25 meter høje træer overalt.

»Endelig luft«

- Kritikken går på, at området kommer til at skifte karakter?

- Det er da rigtigt, at der ændres noget, og jeg ved, at nogle - nogle få - har klaget. Men der er mange, der har sagt til mig, at endelig bliver der luft. For mig at se er det også bedre end at have en skov, hvor solen ikke kan nå ned.

Siger Henning Viby, som oplyser, at det gamle stråtækte hus på grunden skal rives ned, og at byggeriet af de fire sommerhuse indledes, så snart byggetilladelserne er i hus.