Høj sol til vild med vand

Ved Gisseløre Lystbådehavn lyste massevis af orange trøjer op på de 104 frivillige, som havde sagt ja til arrangere Vild med vand arrangementet, som også kaldes Havnens Dag.

Det er første gang siden 2019 på grund af corona, og vejret var helt perfekt med høj sol og let brise.

På modsatte side i Kalundborg Vesthavn var der også aktiviteter, som at sejle med Marinehjemmeværnets Holger Danske eller at se lodsbåden, som havde åbent skib.

På Gisseløre var Frank Hasselbalch og Michael Eliasen tovholder for arrangementet, hvor planlægningen gik i gang allerede i februar. Håbet var, at små 1000 gæster ville lægge vejen forbi.

- Det handler om at præsentere alle de vandsportsaktiviteter som vi har i klubberne, siger Frank Hasselbalch, som selv dyrker kapsejlads med sit træskib.

Han synes, at arrangementet at et godt tilbud til byens borgere, men arrangementet er også godt for klubberne, fordi medlemmerne lærer hinanden bedre at kende.

- Det giver et helt andet netværk, siger Frank Hasselbalch.

For de små kunne der fiskes krabber, eller de kunne få lov se krabbevæddeløb.

For tvillingerne William og Lucas, som blev kørt i klapvogn af deres farmor Gitte Nordbo Keller, var der dog ingen interesse for at røre ved krabberne.

Også Vestjællands Brandvæsen var der med deres ribbåd, som bliver brugt ved drukne-ulykker. Her kunne man få en tur med brandmændene Mathias Hansen og Emil Cebula.

Der blev også budt på mad og drikke på begge sider af vandet.

Vandbussen sørgede for at gæsterne kunne komme frem og tilbage mellem Gisseløre og Vesthavn.

Bag Havnens Dag står blandt andre sejlklubben, roklubben, sportsdykkerne, havfiskerne, bådelauget på Vesthavnen og marinehjemmeværnet.

Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel