DM-sølvvinder revser forholdene: Det var ikke et DM værdigt

Den nye Skoda var en god oplevelse for Marco Gersager og Carina Møller.
De tre hastighedsprøver på flyvestationen i Aalborg mente Marco Gersager ikke var et DM-værdigt.

Tredje runde af Dansk Super Rally blev kørt i forbindelse med DM-ugen i og omkring Aalborg, og her kunne Marco Gersager og Carina Møller for tredje gang i træk score en top 3-placering i generalklassementet. Men trods det gode resultat var det langt fra den bedste oplevelse for GM Motorsport.

- Det var ikke et DM-rally værdigt, siger Marco Gersager om Au2Parts Rally Himmerland, som bestod af to traditionelle hastighedsprøver og tre hastighedsprøver på Flyvestation Aalborg.

- De to landevejsprøver var gode, men at bruge en eftermiddag på at køre rundt på en landingsbane er ikke i orden. Det er ikke rallysprintprøver. Vi ligger og kører ligeud. Et rallysprint plejer at have en vis kvalitet. Et rallyshow på Jyllandsringen havde været sjovere, lød de hårde ord fra Marco Gersager, inden han fortsatte.

- Jeg plejer normalt altid at være positiv, men dette her var det dårligste DM-rally i min 12-årige rallykarriere. Grunden til, at jeg – og andre – kører rally er for at komme ud på nogle krævende og udfordrende veje. Havde vi kørt en enkelt prøve på flyvepladsen for at vise sporten frem overfor publikum, havde det været fint. Men at køre 50-60 km hastighedsprøver på flyvepladsen var ikke i orden.

Kører som smurt

Mens Au2Parts Rally Himmerland ikke bød på store udfordringer for Marco Gersager og Carina Møller, fik de til gengæld en god oplevelse med deres spritnye Skoda Fabia Rally2 Evo.

- Den nye Skoda kørte fantastisk godt. Det oplevede vi på hastighedsprøverne ude i det åbne land, siger Marco Gersager.

- At vi kan lægge ud med den performance i forhold til den gamle, gør, at vi kan gå imod resten af sæsonen med oprejst pande.

- Jeg føler, at der var mere ro i bilen, når det begynder at gå stærkt. Den gamle landede godt, men denne her lander helt perfekt. Det var en megafed følelse, når den kører på en rallyprøve.

Men Marco Gersager skal stadig lære den at kende.

- Fra der, hvor vi står nu, er det stadig en lærekurve, slår han fast.

- Jeg udnyttede langt fra bilens potentiale ud fra de få landevejskilometer, vi kørte, men jeg er fortrøstningsfuld for resten af sæsonen, afslutter Marco Gersager.