Klar med sej børne- og ungefestival

- Det var en kæmpe succes sidste år, som tiltrak mange forskellige typer af familier, så derfor besluttede vi os hurtigt for, at vi skulle gentage det i år, siger Ditte Rosendahl-Kaa, som er en af de frivillige bag børne- og ungefestivalen i Kalundborg.

Invitationen til festivalen er blevet oversat til både engelsk, ukrainsk, tyrkisk og kurdisk.

- Vi håber også, at der kommer nogle af de ukrainske flygtninge, siger Ditte Rosendahl-Kaa.

Lørdag den 18. juni begynder den gratis festival klokken 10 og slutter først til aften. Festivalen foregår på ungdomsskolens arealer ved Skovbrynet i Kalundborg.

Der vil være aktiviteter for de små fra tre år helt op til de unge op til 18 år, hvor aktiviteterne om formiddagen vil være for de små, og som dagen skrider frem for større børn og unge.

Hele dagen vil der være hoppeborg, ansigtsmaling, legestationer, balloner, aktiviteter fra ungdomsskolen, kreahjørne, brandbil, thai boksning med træning og opvisning, en oppustelig fodboldbane og en måler til skudstyrke.

Integrationsrådet og politiet vil også være til stede.

Der vil være underholdning med sang og bevægelse for de små med Nana og Sune, Cirkus O’laiski optræder og senere vil der være musik med bands og DJ.

L.O.W Academy underviser i skateboard, løbehjul og rulleskøjter om eftermiddagen.

Der er også tænkt på mad til deltagerne. Pandekagevognen Regnbuen være på plads, og unge fra ungdomsskolen vil sælge lækre wraps og der vil også være en vegansk mulighed. Og så vil der selvfølgelig være slik, slush ice, is og meget andet guf.

- Vores ønske er, at de unge i Kalundborg kommune har noget motiverende og udviklende at lave i deres fritid! Netop derfor er det fantastisk at være en del af vores årlige børne- og ungefestival i Kalundborg, siger Kasper Greve Sørensen, leder af ungdomsskolen og sprogskolen i Kalundborg.

- Som ungeaktør er det en selvfølge at vi er en aktiv del af børne- og ungefestivalen. På dagen har Y´Camps unge desuden nogle praktiske opgaver, som de løser sammen med os frivillige og er dermed med til at understrege, at det er de unge, der er på dagsordenen, siger Henrik Lykke, leder af Y-Camp.

Arrangører af festivalen er Ung Kalundborg, Integrationsrådet, Tryghed og Trivsel, Y-Camp og Kvindenetværk i Kalundborg, og der er blevet givet økonomisk støtte til festivalen fra Liv i Kalundborg puljen, Integrationsrådet og Bevæg dig for livet.