Gymnastikforeningens drøm er blevet til virkelighed

I årevis har Brøndby Strands Gymnastikforening efterspurgt mere moderne faciliteter. Foreningen, som er blandt Brøndbys største, har længe været henvist til gymnastiksalene på Brøndby Strand Skole, fordi kommunen har prioriteret andre projekter højere i anlægsbudgettet.

Derfor var der stor glæde at spore, da politikerne i slutningen af 2020 fandt en pose penge, der kunne realisere den drøm, som Brøndby Strands Gymnastikforening flere år forinden havde præsenteret for borgmester Kent Max Magelund (S) og de øvrige politikere på rådhuset.

Endnu større var glæden, da drømmen i sidste uge blev til virkelighed, og kommunen kunne invitere børn og voksne til indvielse af en topmoderne springhal i forlængelse af Søholthallen i Brøndby Strand.

- Jeg har det simpelthen som julemanden på en god dag. For at se jeres store smil og forventningens glæde er en helt ubeskrivelig og skøn følelse, lød det fra Kent Max Magelund, da han holdt sin åbningstale.

Her fortalte han om det lange tilløb, der har været, inden gymnasterne kunne få de moderne faciliteter, de i flere år havde efterspurgt hos politikerne. Det ønske er nu blevet imødekommet af kommunen.

Kniber sig i armen

Brøndby Kommunen har i det forberedende arbejde med en nye springhal undersøgt mulighederne for at placere en ny hal i Sportsbyen, ligesom en udvidelse af Langbjerghallen har været på tale.

- Ja, der er stort set ikke den beliggenhed eller løsning, vi ikke har haft oppe at vende, inden vi landede på den allerbedste løsning her i forbindelse med Søholthallen, sagde borgmesteren foran de mange gæster, der slog vejen forbi den nye hal ved indvielsen.

Hos gymnastikklubben var der ligeledes stor begejstring at spore med udsigten til at kunne udvikle gymnaster på højt niveau i moderne omgivelser.

- Det er en dag, vi har drømt om i så mange år. Så jeg må stadigvæk knibe mig selv i armen, når jeg går herind. Er det virkelighed, det her? Det er det jo, og det er en historisk dag for BSG, sagde Kasper Lundquist, der er formand for Brøndby Strands Gymnastikforening.

Med de nye faciliteter, som Brøndby Strands Gymnastikforening har fået stillet til rådighed af kommunen, forstår formanden godt, hvis andre gymnastikklubber kigger misundeligt mod Brøndby.

Vi har en god forening, og nu har vi også nogle af de bedste faciliteter i landet, som vi har drømt om i mere end 10 år. Jeg håber, at det her er et hint til alle om, at selv de mest vilde drømme kan blive til virkelighed, sagde han, inden han sammen med borgmesteren klippede den røde snor, som markerede den officielle indvielse af springhallen.