Forvandling af populær rute må vente

Det bliver ikke lige med det samme, at passagererne i Ringsteds mest benyttede bus kan se frem til en opgradering af Linje 401A.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra trafikselskabet Movia, som har analyseret den populære rute.

- Det er besluttet, at man ikke igangsætter anlægsmæssige ændringer i infrastrukturen på nuværende tidspunkt, idet Ringsted Kommune afventer færdiggørelse af omlægningsprojektet på Roskildevej, som også betjenes af 401A. Det er dog stadig muligt at gøre brug af løsningsforslagene fra Movias mulighedsstudie i forbindelse med andre igangværende projekter i Ringsted Kommune, skriver trafikselskabet.

Kortere rejsetid

Som DAGBLADET for nylig kunne fortælle kommer rapporten med forskellige forslag til, hvordan bl.a. Linje 401A kan forbedres. Eksempelvis kan rejsetiden nedsættes ved etablering af busbaner og etablering af busvendeplads i Benløse. Der kan skæres op mod 10 procent af rejsetiden svarende til op mod fire minutter, fremgår det af rapporten.

Formand for Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune, Britta Nielsen (SF), er positivt stemt.

- Linje 401A er den mest benyttede busforbindelse i kommunen. Derfor har vi i Ringsted Kommune sammen med Movia undersøgt, hvordan ruten kan gøres endnu bedre, og det er der kommet en række gode forslag ud af. Vi vil over de kommende år se på mulighederne for at implementere nogle af forslagene, så borgerne får en endnu mere stabil og hurtig busforbindelse, siger Britta Nielsen.

Flere passagerer

I den 80 sider lange rapport har trafikselskabet kigget nærmere på, hvilke såkaldte BRT-inspirerede tiltag (Bus-Rapid-Transit, red.). , der kan være med til at forbedre ruten. Det kan for eksempel være busbaner eller prioritering af busserne i trafiksignaler, så de kan komme uden om trængslen.

Movia vurderer, at det kan medføre en passagerforøgelse på ca. 130-310 daglige passager, og effekten på de øvrige linjer tilsammen er i samme størrelsesorden som for linje 401A alene.

Den samlede passagerforøgelse vil derfor være 210-510 daglige passagerer, hvis samtlige foreslåede tiltag gennemføres. Samlet set vurderer Movia, at det vil give 60.000-150.000 ekstra passagerer om året.

Rapporten peger således på såkaldte uforløste byrumspotentialer ved Benløseparken, RingStedet, Ringsted Station og Campuspladsen.

Prisen for de mange forslag fra Movia er vurderet til 45,2 millioner kroner