Mand faldt over bord: Stor redningsaktion

Gniben: Vestsjællands Brandvæsen fra Station Nykøbing måtte tidligt tirsdag morgen rykke ud til en druknealarm ud for Gniben på Sjællands Odde. En 26-årig mand fra Lejre var faldet over bord, da han blev ramt i hovedet af en sejlbom, da han skulle tisse i de tidlige morgentimer. Mandens kone og deres spædbarn var alene tilbage på sejlbåden.

Alarmen lød klokken 05.54. Brandvæsenet fik sat en gummibåd i vandet, og sejlede ud mod skibet. En helikopter fra Søværnet Operative Kommando kom også til stedet. I mellemtiden havde kvinden på båden fået vendt båden, så hun havde fået kontakt med sin mand, som hun fik hjulpet tilbage på båden.

- Manden var ved godt mod, men selvfølgelig underafkølet efter opholdet i havet og havde slået hovedet. Vi vurderede at han godt kunne sejle båden ind til land, men brandfolkene i gummibåden på siden, fortæller indsatsleder Søren Jacobsen.

Båden blev sejlet ind til Søværnet Våbenskole på Gniben, hvor en lægehelikopter var landet.

- Manden blev undersøgt af paramedicinere og en læge fra lægehelikopteren, og det blev vurderet, at han skulle en tur forbi sygehuset. Politiet kørte fruen og det lille barn til Holbæk, hvor ægteparrets bil stod, og søværnet har lovet at holde godt øje med båden, til den bliver afhentet igen. Det kunne være gået meget galt på en morgen med bølger på havet, men heldigvis endte det godt, og alle var lettede, siger Søren Jacobsen.