Danmarks “mindste festival” blev en stor succes

Høje-Taastrup: Kartoffelkanon, boldkast, hoppeborge, flødebollekast, bowlingebaner og guldgraver-aktiviteter. Eller sagt med ét ord: Callisto.

Det er nemlig navnet på børnefestivalen, der brander sig selv som værende ’Danmarks mindste festival’, fordi den netop er henvendt det yngre publikum. Arrangørerne havde været spændt på, om corona-epidemien, der lukkede festivalen i to år, ville gøre, at folk havde glemt den. Men nej. Endnu en gang havde børnefestivalen svært ved at leve op til at være ‘Danmarks mindste festival, for klokken 11 var der allerede fyldt om med utroligt mange gæster på CallistoPlænen på Bredebjergvej, hvor der blev budt på et spækket kulturprogram og aktiviteter for børn.

Den lokale ildsjæl, som er medarrangør og talsmand for festivalen, er ovenud tilfreds med, hvordan dagen forløb.

- Det var en helt fantastisk succes. Der kom virkeligt mange børnefamilier forbi, og vi er dybt taknemmelige for, at de kommer og støtter op. Der er så mange vi skal takke, men først og fremmest tak til alle børnene, fordi de gider lege med os, siger Juncker Thomsen.

Æren for festivalen giver han hurtigt og ydmygt videre.

- Callisto eksisterer kun med stort engagement fra alle de dejlige og aktive frivillige bag børnefestivalen. Dem skal man huske at takke. De frivillige knokler og lægger stor energi bag børnefestivalen, og det er virkeligt dejligt at opleve det fællesskab, som er bag arrangementet, siger han om festivalen, hvor al personale er baseret på ulønnede kræfter.

Den sidste festival - igen

På scenen kunne børnene opleve Disney-figurer, der sang kendte Disney-sange, og det spækkede program bød på i alt syv timers musik med livebands, sangerinder og selvfølgelig også børn, der både dansede og sang. Bandet ‘3G’, der har musikere fra tre generationer åbnede ballet, efter lokalpolitikeren Annemette Bak havde klippet snoren, og senere optrådte en blind sangerinde fra Esbjerg og Stina Hesselbech med livebandet Martini og Hjort.

I lokale facebook-grupper skriver flere forældre, at både de og deres børn havde en god oplevelse, og det understøtter netop Callistos ambition om, at det både er for børn og voksene - men på børnenes præmisser.

Weekendens succes gør, at man er klar igen til næste år, selvom dagen derpå lige stod på et par hovedpinepiller og en spandfuld kaffe.

Det er 18. gang at børnefestival bliver afholdt, og der har været snak om, at det var den sidste.

- Det har været den allersidste i mange år. Vi har dog planer om at lave en børnefestival igen næste år i slutningen af juni, griner talsmand Juncker Thomasen og tilføjer:

- Men så er det også den allersidste.

Lad os nu se - den har vi hørt før.

Du kan se gallerierne nederst i artiklen.

Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen