En sommer fuld af gode historier

ARRANGEMENTER Næppe har medlemmerne af fortællergruppen Nordkystfortællerne afsluttet første sæson med guidede natur- og fortælleture i samarbejde med Nordsjællands Naturskole, før de går i gang med gruppens egne sommerarrangementer ved Nordkysten.

Blandt dem er fem gange ’Storytellinggardenparty’, hvor gruppen byder på fortælling hjemme i haverne hos de fortællere, der bor i Nordkystområdet.

Hver have har sin egen kulturhistorie, som værterne fortæller lidt om ved indledningen af arrangementerne.

Alle arrangementet holdes på søndage kl. 15-17, hvor der også bydes på et glas vin eller anden forfriskning.

Bakkens Pjerrot lægger ud

Der lægges ud søndag 3. juli hos fortælleren Kurt Flemming (tidligere Bakkens Pjerrot), der bor “langt ude på landet” - Bremelandsård, Vibelandsvej 8 ved Valby.

Næste arrangement holdes 10. juli hos fortælleren Simon Simonsen, der bor i guldaldermaleren P. C. Skovgaards barndomshjem, Stationsvej 16B i Vejby.

Ved de to første arrangementer kan man kan man ud over værterne høre historier af Jürgen Andresen og Lasse Lundstrøm.

17. juli foregår det hos fortælleren Karl Erik Frederiksen, der bor i Kunerts Hus, Kunertsvej 5 i Tisvilde, hvor maleren Ove Kunert boede fra 1918 til sin død i 1975. De andre medvirkende fortællere er Ann Mari Urwald og Kurt Flemming.

24. juli er det fortælleren Lisbeth Lund, der er vært. Hun bor Brudsbakken 34 i Holløselund i et moderne pyramideformet hus tegnet af Anker Angantyr. Ud over hende kan man høre historier fortalt af Karl Erik Frederiksen og Simon Simonsen.

Slutter i eventyrskoven

Der sluttes af hos fortælleren Ann Mari Urwald, der bor i Tinkerup i et lille sommerhus, som ser ud næsten som ved opførelsen i 1950’erne. Haven, som en gang var en åben mark, er i dag forvandlet til en lille eventyrskov, hvor værtinden samt Beate Richter og Lisbeth Lund fortæller historier.

Tilmelding og billetsalg sker pr. mail til havefest@nordkystfortaellerne.dk.

Blandt andre arrangementer med Nordkystfortællerne er den årlige sommerfortælling med spisning på Rudolph Tegners Museum ved Dronningmølle tirsdag 2. august kl. 17. Billetsalg og bestilling af mad sker via hjemmesiden www.rudolphtegner.dk.

Igen på kildemarkedet

Kernen i Nordkystfortællerne begyndte at optræde sammen med historiefortælling på Kildemarkedet i Tisvilde tilbage i 2002. Med en enkelt undtagelse har de været med hvert år siden, hvor de har fortalt non-stop i et lille cirkustelt.

I år finder fortællingen sted lidt uden for markedspladsen, nemlig på Alléen ved Sandflugtsmonumentet. Her kan gruppen høres lørdag 6. august kl. 14.30-16.

Efter sommerferien genoptager Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole lystemaet, men med modsat fortegn.

Mellem efterårsjævndøgnet i september og vintersolhvervet i december tilbydes i alt fire arrangementer med temaet ’Det mørkner - dagene bliver kortere’.

Der kan læses mere om Nordkystfortællerne og gruppens mange arrangementer på hjemmesiden www.nordkystfortaellerne.dk. jesl