Tips fra entusiast: Her er de gode steder

Når enkeltstarten bliver skudt i gang i København den 1. juli, hvordan finder man så en god plads og hvad er godt at vide. Vi har talt med Anders Bach Petersen, som er en lokal cykel-entusiast. Han kører i ABC København.

- For det første vil jeg sige, at hvis man har det sådan, at man ikke orker alt det tumult, så skal man tage til Brønshøj Sommer Jazz, købe sig noget at drikke og se enkeltstarten på storskærm, siger Anders Bach Petersen som det allerførste.

Men hvis man vil opleve det helt store udtræk med cykelløb, anbefaler han allerførst at man finder den helt store pose med tålmodighed frem og tager hjemmefra flere timer før.

- Man skal starte med at tage ja-hatten på og komme i rigtig god tid. Hvis jeg skal stå på ruten, vil jeg cykle derhen. Jeg har været til andre cykelløb, hvor jeg har flyttet rundt undervejs og på cykel kunne jeg nå at stå tre forskellige steder, fortæller han om de løb som han tidligere har set i og omkring København.

Når man skal skifte plads, mener Anders Bach Petersen at der er mulighed for at komme over ved lysreguleringerne, som vil være bemandet af officials. Så er der potentielt to minutter, hvor man kan komme over vejen.

Placering

Der kommer sandsynligvis til at være helt fyldt med mennesker i områderne i indre by ved Amalienborg, og Nyhavn. I Fælledparken er der et væld af aktiviteter og der er mest plads på arealerne.

- Jeg ville søge mod enden af søerne ved Østerbro. De kommer ad Øster Søgade og drejer til venstre ad Dag Hammarskjölds Allè og kommer tilbage. Så man ser dem to gange. Der ville jeg stå på cykelstien ved søerne eller Østerbrogade. Der er mest muligt for pengene, at stå der, mener Anders Bach Petersen.

Men hvis vi virkelig skal have gang i de rutinerede tips, så mener han, at man skal tage til Islands Brygge den 29. juni, hvor holdpræsentationen bliver ført helt ud i byen, når alle holdene cykler en hyldestrunde i Københavns gader, inden de præsenteres på scenen til liveshowet i Tivoli.

Find meget merer info på letourcph.dk/oplev-tre-etaper/1-etape