En øvelse i kamelslugning i Streetfood-sagen

ASNÆS/LYNGEN: Tonny Lynge og Co. flytter Strandlyst Streetfood går nu i gang med at forberede flytningen fra den nyværende adresse på Åsevangsvej 70 til Lyngvejen 199.

Flytningen sker som konsekvens af det afslag til at lave madmarked ved Asnæs, som kommunen gav i sidste uge og som skabte et gedigent sommerdrama.

Flytningen af madmarkedet sker, når festlighederne i forbindelse med Tour de France er ovre den 3. juli.

Med hjælp fra C. E. Larsen Byg, som ansvarlig byggeleder, og mulighed for at rekvirere håndværkere, så er det planen, at genåbne i de nye omgivelser 11. juli. I dag holder han det første byggemøde, så der kan blive lagt en plan for flytningen de 3,1 kilometer fra Åsevangsvej til Lyngvej.

- Kommunen er behjælpelige omkring det økonomiske, og i det hele taget har vi fundet en løsning, der er bedst for alle parter, men alle har skullet sluge kameler, fortæller Tonny Lynge, der er en lettet mand i disse dage og som i dag begynder at lægge planer for flytningen endnu.

Borgmester Karina Vincentz, Nyt Odsherred, oplyser, at der ikke er sat beløb på endnu.

- Vores mulighed for at yde økonomisk kompensation til en erhvervsdrivende ligger i reglerne om erstatningspligt. Der vil derfor blive en dialog om de tab, der kan dokumenteres som følge af det sene afslagstidspunkt. Derfor kan man ikke tale om et forlig eller opgøre noget på nuværende tidspunkt, uddyber borgmesteren.

Massiv støtte

Forløbet omkring afslaget fra byggesagsafdelingen blot en uge før åbningen, været en rutchebanetur af følelser for Tonny Lynge, der har bestemt ikke alene har mærket opbakningen fra politisk side.

- Det har jo været en tsunami af tilkendegivelser. Folk har lavet mad til os, andre har villet arrangere demonstration og bands har tilbudt at spille gratis koncerter for at samle penge ind. Det er til at få tårer i øjnene over at tænke op al den støtte, fortæller han.

Hele forløbet har også knyttet restauratør-teamet tæt sammen.

- Vi plejer at kalde os for restauratør-familien, og jeg kan virkelig mærke, at vi er blevet et tættere og stærkere team, og det tror jeg også folk vil kunne mærke, når de kommer her, siger Tonny Lynge.

Den eneste i restauratør-teamet, der ikke kan flytte med til Lyngvej 199, er naturkokken Sander Blom. Han flytter i stedet til Gekko Park ved Sommerland Sjælland, hvor der er plads til hans aktiviteter.

mani

Foto: Mie Neel