Buspassager tog i rattet og spiddede bus på autoværn

Natten til fredag bragte en 20-årig mand ifølge politiets sigtelse flere menneskeliv i fare, da han som passager i en bus på en motorvej greb fat i rattet og styrede bussen ind i autoværnet.

- Bussen kurede i første omgang langs autoværnet, som knækkede, hvorefter det spiddede bussen på langs og gik ind i midtergangen, fortæller Espen Godiksen, der er vagtchef hos Københavns Politi.

Episoden udspillede sig fredag nat klokken 01.12 på Øresundsmotorvejen ved København i Movias linje 500S på vej mod lufthavnen i Kastrup. Der var ud over chaufføren seks passagerer om bord på bussen.

- En af passagererne stiller sig op ved siden af chaufføren og griber fat i rattet og laver et styreudsving. Det er vores vurdering, at bussen kørte mindst 70 kilometer i timen, fortæller Espen Godiksen.

Ingen i bussen kom til skade ved ulykken, og gerningsmanden stak efterfølgende af. Men politiet var hurtigt på pletten og fik kort efter anholdt en mistænkt - en 20-årig mand.

- Han bliver fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, fortalte Espen Godiksen fredag formiddag til Ritzau.

Paragraffen handler om at udsætte andres liv for fare i grov kådhed eller på anden hensynsløs måde.

Ved grundlovsforhøret blev den 20-årige varetægtsfængslet, foreløbig frem til 19. juli.

/ritzau/