Største danske turnering i 10 år

Smørum Golfklub har produceret Danmarks for tiden to bedste kvindelige golfspillere, Nanna Koerstz Madsen og Emly Kristine Pedersen, så det er egentlig meget passende, at Smørum Golfklub er vært for den største kvindelige golfturnering i 10 år i Danmark.

Der slås ud onsdag morgen i Smørum Ladies Open, og der er en samlet præmiesum på 50.000 euro – hvilket svarer til i omegnen af 375.000 danske kroner.

Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen stiller ikke til start. De spiller til daglig på verdens bedste tour, den amerikanske LPGA Tour.

Turneringen i Smørum er en del af LET Acces, der er niveauet lige under Ladies European Tour.

Det er herfra, at morgendagens stjerner kæmper for at slå igennem.

Det gælder blandt andre Smørums egen Amalie Leth-Nissen, der regnes som et af Danmarks allerstørste talenter. Hun ligger for tiden som nummer ni på amatørernes verdensrangliste.

- Der er ikke mange 17-årige, der kan sige, at de har spillet på Augusta, konstaterer pressechef i Smørum Ladies Open, Frank Undall.

Den oplevelse at spille på en af verdens fornemmeste baner fik due unge Smørum golfer tidligere på året, da hun blev nummer 12 ved Augusta Women’s Invitational.

Amalie Leth-Nissen er blot en af 132 golfspillere, der er til start i turneringen i Smørum. Det tæller en lang rækker af de næstbedste danske kvindelige golfspillere samt spillere fra resten af verden. Heriblandt kan nævnes stortalentet Olivia Grønborg fra Helsingør, samt Hillerøds Fie Olsen, der er den højest rangerende danske spiller på LET Acces-touren med en øjeblikkelig 36. plads.

Ved sæsones afslutning rykker de ti bedste automatisk op på Ladies European Tour, og turneringen i Smørum er en af de turnering der vejer tungest i det samlede regnskab. Bortset fra sæsonfinalen i Paris senere på året, er turneringen i Smørum den sammen med to andre, der har den største præmiesum af LET Acces-tourens ialt 18 turneringer.

Feltet i Smørum spiller to runder onsdag og torsdag, inden feltet reduceres til fredagens finalerunde.