Udsigt til hyppig brug af corona-test blandt plejepersonale

På pressemødet tidligere på ugen fremlagde regeringen den nye strategi for håndteringen af corona frem mod foråret 2023.

Af strategien fremgår det blandt andet, at sundheds- og plejepersonalet skal lade sig teste to gange ugentligt med antigenselvtest, mens der fra den 15. august genindføres anbefaling om PCR-test hver 14. dag for samme personale.

Den opgave mener udviklingssygeplejerske i Kalundborg Kommunes sundhedsstab, Inge Jekes, ikke er et problem at imødekomme.

- Lige nu afventer vi de officielle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Men i forhold til, hvad der kom frem på pressemødet, så ser vi det ikke som et problem at imødekomme opfordringerne, siger hun.

Fra sundhedsstaben udvikles de retningslinjer, som samtlige 10 plejecentre i kommunen skal følge. Det betyder, at opfordringen til test to gange om ugen og PCR-test fra august endnu en gang ser ud til at blive hverdagskost i den nærmeste fremtid.

- I Kalundborg Kommune har direktionen besluttet, at retningslinjerne følges én til én. Selvfølgelig kan man ikke tvinge folk til at blive testet, men vi har rigtig god erfaring fra de sidste tre perioder med, at personalet lader sig teste, siger Inge Jekes.

Ifølge Inge Jekes vil det igen være kommunale testere, som udstationeres på de forskellige plejecentre, der vil forestå de to ugentlige test.

Om der eventuelt skal åbnes et regionalt PCR-testcenter i Kalundborg Kommune, hvor borgerne kan lade sig teste, vides endnu ikke.

Region Sjælland oplyser over for Nordvestnyt, at åbningen af et PCR-testcenter i Kalundborg vil afhænge af en eventuel melding fra de nationale sundhedsmyndigheder, der løbende vurderer behovet.

I starten af juni meddelte Region Sjælland, at testcentre, som i gennemsnit tester under 50 personer om dagen, som blandt andet i Kalundborg, lukkes.