Flere indbrud i biler ved sportsfaciliteter

Fem anmeldelser om tyveri fra personbiler i Roskilde og Lejre fik politiet i løbet af onsdagen. I tre af sagerne er en rude knust for at få adgang til bilen, mens en bil var ulåst, og den sidste havde ikke nogen spor efter opbrydning.

Politiet hæfter sig især ved, at tyverierne i fire ud af de fem tilfælde er sket ved sportsfaciliteter eller ved rekreative områder, hvor skilte med opfordring til at tømme bilen har været opsat.

En af bilerne holdt ved Lynghøjsøerne og en anden ved Boserup skov i Roskilde, mens to biler i Lejre kommune havde været henstillet ved et ridecenter og ved en golfklub.

I flere tilfælde har det været let for tyven at se effekter, der kunne være værd at stjæle, idet tasker med indhold var efterladt på sæderne i bilen i to tilfælde.

Fra en tredje bil var en bærbar højtaler, en adapter og en bluetooth-enhed med mikrofon sammen med diverse slik blevet stjålet fra kabinen.

De fem anmeldelser vil nu blive undersøgt nærmere for at få afklaret, hvilke muligheder politiet har for at efterforske dem ud fra de spor, som tyven måtte have efterladt.

Sagerne får politiet til at gentage de gode råd om at forhindre tyveri fra bilen:

•Fjern alt af værdi fra kabinen.

•Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.

•Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.

•Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.