Drenge tiltalt for dødsvold på åben gade

Det bliver ikke drab men vold med døden til følge, to 17-årige drenge bliver tiltalt for, efter de - ifølge tiltalen - tæskede og trampede livet ud af en 52-årig mand på åben gade i Frederikssund.

Det fremgår af et tweet fra Nordsjællands Politi.

Straffen for drab går fra fem års fængsel til livstid, mens strafferammen for vold med døden til følge går op til ti års fængsel.

Sagen rystede i begyndelsen af marts hele Frederikssund, hvor byrådet blot to døgn før drabet havde netop havde diskuteret, hvordan man kunne komme en stigende utryghed til livs, efter flere brutale overfald i nærheden af stationen.

Og i dette tilfælde var brutaliteten ubegribelig.

Ikke blot blev optagelsen til drabet filmet og delt på snapchat.

Voldsmændene er også fortsat med at slå, sparke og trampe på den forsvarsløse mand, længe efter han var gået i jorden.

I sager om vold med døden til følge ses der ofte afværgelæsioner, fordi ofret har forsøgt at beskytte vitale kropsdele mod slag og spark. Obduktionen af den 52-årige mand viste ingen afværgelæsioner.

Ringede til politiet - og blev tæsket ihjel

Det var den 52-årige mand selv, der ringede og alarmerede politiet, da han på vej hjem fra Legends Bar – hvor han sammen med venner havde haft en god aften, da han kom hjem fra København efter at have set sit favorithold FCK besejre Randers – angiveligt observerede de to 17-årige i gang med ’noget mistænkeligt.’

Men i stedet for at komme frem til et mistænkeligt forhold, møder der patruljen et frygteligt syn, da de hurtigt er fremme.

Den 52-årige ligger livløs på jorden, og betjente giver førstehjælp, men forgæves. Han bliver sendt afsted i ambulance, men klokken 06.20 bliver han erklæret død.

To 17-årige mænd blev anholdt kort efter episoden. De har siden siddet fængslet, fordi en dommer har vurderet, at der var begrundet mistanke om,