Blå flag og livredderne vender tilbage

Sommeren er så småt ved at være tilbage og snart begynder badesæsonen for alvor. Hundige, Ishøj, Vallensbæk og Brøndby Strande har alle fået tildelt det blå flag igen.

Ved alle strandene betyder det, at Trygfondens livreddere er til stede hver dag fra 24. juni til 17. august i tidsrummet 11 til 19.

Det blå flag står for rent badevand, men der er mange andre krav en strand skal leve op til, for at flage med det.

Friluftsrådet har netop offentliggjort listen over danske strande og havne, der i 2022 kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget. I år vil det Blå Flag blafre over 184 strande og havne rundt om i landet, mens 53 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt.

- En god strand eller havn betyder meget for mange danskere. Derfor glæder det mig, at vi igen i år har kunnet give så mange strande og havne det kvalitetsstempel, som mærkningsordningerne Blå Flag og Badepunkt er, siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

- Miljø og natur er mere og mere på dagsordenen både på politisk niveau og hos den enkelte dansker. Det taler Blå Flag meget ind i, fordi et af de vigtige kriterier for at få det Blå Flag er, at der på stranden eller havnen afholdes forskellige aktiviteter, som gør gæsterne klogere på natur og miljø, fortsætter Winni Grosbøll.

Ifølge Friluftsrådet, som står for ordningen, betyder det blå flag, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. At gæster og lokale inddrages ved afholdelse af natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og voksne i alle aldre. De informeres om, hvad man selv kan gøre for at bevare naturen, når man gæster en Blå Flag-strand.

Derudover skal en Blå Flag-strand være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med sortering med mere. Dette er alt sammen med til, at alle får en god oplevelse på stranden.

Foto: Kenn Thomsen