Skoleelever skaber øjeblikke

De har klippet i genbrugsstof i sorte nuancer og sat det fast på en metalcirkel. I dag hænger deres fortolkninger af Odins øje lige uden for Lejre Museum.

Det er fredag formiddag, og 2. klasser fra folkeskoler i Lejre Kommune er samlet til fernisering i Gl. Lejre.

- Vi har alle en skabende kraft i os, og når vi skaber ud fra det utilsigtede, så pirrer vi vores egen nysgerrighed, forklarer Astrid Randrup til Mediecentret

Hun er billedkunstner og tovholder på det todages billedkunstprojekt ’Øjeblikket’, der er en del af Lejre Kommunes kulturforløb Dronten.

Artiklen fortsætter under billedet

Få minutter før interviewet har hun sammen med eleverne indledt ferniseringen med en fælles åndedræts- og klappeøvelse i et forsøg på at smede den store gruppe sammen til én samlet enhed.

- De fortællinger og mønstre, der indgår i nordisk mytologi, rummer en mere organisk tilgang til livet. Og det her med at forsøge at trække det jordbundne ind i vores verden i dag, hvor alt er skarpt skåret og digitalt, synes jeg er spændende, forklarer Astrid Randrup.

En af de elever, som har prøvet kræfter med underviserens teknik, er 8-årige Nor Brammer Hansen fra Osted Skole.

- Det har været fint nok, men jeg tror ikke på gud, siger han med henvisning til Odin, og den lille sølvfigur af asernes konge, der gemmer sig inde bag museets mure og som har leveret en del af inspirationen til elevernes arbejde.

Klassekammeraten Miron Jaf siger, at ”det har været sjovt”, og at han da også har samlet ny viden op undervejs.

- Jeg ved, at Odin tog sit øje ud, lyder det fra den 9-årige folkeskoleelev.