Løfter sløret for programmet: Det skal Dronningen se på Helsingør-besøget

Dronning Margrethe har ofte deltaget ved arrangementer i kommunen, men første juni i år er første gang, at hendes majestæt aflægger en hel dags besøg i kommunen.

Nu har kommunens kommunikationsafdeling så offentliggjort programmet for det kongelige besøg.

Et besøg, som i øvrigt har vakt en del debat, da det på baggrund af tidligere besøg i andre af landets større byer er blevet anslået, at det kommer til at koste kommunen 900.000 kroner. Penge, der bliver fundet ved en tillægsbevilling.

Men tilbage til besøget. Her er det foreløbige program:

Klokken 10 onsdag den 1. juni lægger Kongeskibet Dannebrog til ved Kongekajen i Helsingør. Her modtages Dronningen af en velkomstkomité med borgmester Benedikte Kiær (K) i spidsen samt en masse borgere, der har mulighed for at give Dronningen en festlig velkomst.

Karettur

Efter velkomsten kører Dronningen i karet til Rådhuset eskorteret af Garderhusarregimentets Hesteskadron. Karetturen slutter ved Helsingør Rådhus, hvor den officielle modtagelse finder sted. Derefter fortsætter besøget til Kulturværftet, hvor Hendes Majestæt Dronningen skal se, hvordan det gamle skibsværft i dag rummer et moderne bibliotek, der formidler kultur og litteratur. Herefter er der frokost på Marienlyst Strandhotel.

Eftermiddagen byder på besøg hos tre af Helsingør Kommunes markante virksomheder, der hver især repræsenterer det mangfoldige erhvervsliv, som Kommunens byder på. Første besøg er hos Egeværk, der producerer enestående træhåndværk med et kunstnerisk udtryk. Herefter går turen til Kvistgård, hvor Dronningen skal besøge Bavarian Nordic og blandt andet høre om deres arbejde med at udvikle en dansk Covid-19 vaccine.

Dagens program slutter hos Peter Beier på Ørsholt Gods. Her skal Hendes Majestæt opleve virksomhedens produktion af is og håndlavet chokolade, hvor der anvendes kakaobønner fra egen plantage og råvarer fra Ørsholt Gods.

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog. Det endelig programmet forventes at blive offentliggjort cirka tre uger før besøget, oplyser kommunen.