Ny støtteordning: Få 10.000 kroner for at styrke livet i byen

Har du en ide til et projekt eller aktivitet, der samler mennesker i Brøndby Strand og som giver flere lyst til at bruge de fælles områder i bydelen? Eller har du ideer til, hvordan bydelens grønne områder bliver mere vilde og fulde af biodiversitet?

Kan du svare ja til et af de to spørgsmål, kan du fra mandag den 25. april søge om at få økonomisk støtte til alt fra koncerter, motionsløb og debatter til etablering af blomsterenge og opsætning af bænke i fælles gårdrum. Det er faktisk udelukkende fantasien og egne ideer, der sætter grænsen.

I Brøndby har kommunalbestyrelsen på sit seneste møde besluttet at lave en ’bylivspulje’ i Brøndby Strand, som skal gå til aktiviteter og kulturelle begivenheder, der skaber sammenhæng på tværs af bydelen, styrker bylivet og områdets identitet og fællesskab. Derudover bliver støttekronerne delt ud til etableringen af grønne og attraktive mødesteder, blomsterenge og andre tiltag, der styrker biodiversiteten og mulighederne for at børn, unge og voksne kan mødes og opholde sig i området.

Midlertidig strategi

Bylivspuljen er en del af ’De første skridt – en midlertidighedsstrategi for Fremtidens Brøndby Strand’, der skal sætte mindre projekter i gang, som kan være med til at skabe mere liv og aktivitet, mens de store byggeprojekter og renoveringer, der skal gentænke og variere bydelen, bliver planlagt.

Som en del af midlertidighedsstrategien bliver der i maj desuden etableret en ny biodiversitetslommepark ved siden af Kulturhuset Brønden. Her kan borgere i Brøndby Strand være med til at lære om, hvordan haver og altaner kan gøres mere vilde, ligesom alle kan være med til at plante bede og højbede med grøntsager og blomster.

Der vil også blive bygget midlertidige byrumsmøbler i samarbejde med de unge i bydelen, så der bliver bedre mulighed for at opholde sig i området. I efteråret arbejder sekretariatet for Fremtidens Brøndby Strand på en række andre projekter, blandt andet et samarbejde mellem Brøndby Strand Skole og museet Arken om kunst i det offentlige rum.

Den 5. maj 2022 er er alle Brøndby-borgere inviteret til borgermøde og udstillingsåbning fra klokken 17 til klokken 20 , hvor vinderen af kommunens arkitektkonkurrence kåres blandt de tre eksperthold, der har udviklet forslag til udviklingsplanen for Fremtidens Brøndby Strand.