Én million kroner til kunst: Flytter værksted til Brøndby Strand

Kunstneren Morten Modin og hans partner Stine Kähler skal skabe kunst med og til Brøndby Strands beboere. Fra 2022 til 2024 flytter Morten Modin sit værksted ud til den tidligere daginstitution Klydebo i Albjergparken

Med et to-årigt kunstprojekt som er skabt i samarbejde med Statens Kunstfond bliver der både skabt kunst til og med Brøndby Strand Parkernes beboere. Dermed kan borgerne i Brøndby Strand se frem til at kunne se andet end højhuse, der bliver revet ned.

I sommeren 2020 ansøgte Brøndby Strand Projektet på vegne af boligafdelingerne Rheumpark, PAB8 og T13 et samarbejdsprojekt hos Statens Kunstfond. Fonden endte med at tildele 900.000 kroner til kunst og kunstworkshops i de tre afdelinger, som tilsammen samtidig medfinansierer 100.000 kroner.

Kunstprojektet, der har fået titlen "Nedrivningskunst - vi bygger op, mens vi bygger ned“, skal five beboerne i Brøndby Strand oplevelsen af, at der trods nedrivningen stadigvæk kan foregå aktiviteter, som har en positiv og opbyggende effekt på området.

Lokal indflydelse

Da bevillingen faldt på plads, gik en styregruppe bestående af repræsentanter fra de tre boligafdelinger og deres boligselskaber sammen med Brøndby Strand Projektet og Statens Kunstfond i gang med at finde de bedste kunstnere til at udføre kunstprojektet.

I første omgang fik styregruppen sat nogle kriterier op, som kunstnerne skulle leve op til, og derefter udskrev Statens en konkurrence. Den blev vundet af kunstnergruppen Morten Modin og Stine Kähler, der flytter sit værksted ud til den tidligere daginstitution Klydebo i Brøndby Strand.

– Det tiltaler mig at kunstneriske projekter rækker ud og borer sig ned i lokale områder, hvor det er forankret i beboerne. Jeg tror på at kunsten kan være med til at fortælle vigtige historier, give små indspark til en hverdag og få beboerne i Brøndby Strand til at tænke mere over, hvilken bydel de bor i, siger Morten Modin, der i 2014 blev færdig på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Han ser frem til at rykke ind i Klydebos gamle lokaler.

- Værkstedet vil ikke kun fungere som base for workshops, men for meget af min øvrige kunstpraksis. Det vil betyde, at jeg er derude mange af ugens dage. Og det er hermed en åben invitation til at stikke hovedet forbi. Jeg glæder mig til at mærke den ånd og stemning, der hersker i Brøndby Strand, og jeg tror jeg på, at vi får to fantastiske år, siger Morten Modin, der forventer at rykke ind i Brøndby Strand i løbet af foråret.

Indtil da vil han besøge bydelen jævnligt for at lære området at kende.