Sådan kom Victoria og Jasmin med i årets julekalender

Jasmin Gaihede på 12 år går i 6B på Fløng Skole sammen med Victoria Alicia Wolder, der også er 12 år. De er begge statister og danser i TV 2's julekalender 'Valdes jul'. Foto: Daniel Fonseca

På Fløng Skole er der to piger, der glæder sig ekstra meget til årets Julekalender ’Valdes Jul’ på Tv 2.

12-årige Jasmin Gaihede fra 6.B og hendes klassekammerat Victoria Alicia Wolder, der også er 12 år, er nemlig med som statister, og skal være med i en scene, hvor de danser med flere af hovedpersonerne fra julekalenderen.

- Vi havde sagt til vores lærer, at vi gerne ville være statister, og en dag kom hun og sagde, at filmholdet gerne ville bruge to dansere. Vi var fem, der meldte os, og vi to blev valgt efter lodtrækning, siger Jasmin Gaihede.

De to piger går til dans i Vejlebo Dance Studio i Roskilde.

- Vi går til hip-hop, og det har vi gjort i tre år. Det var også hip-hop, vi skulle danse i den scene, som vi er med i i julekalenderen. Vi fik tilsendt en video af koreografen bag dansen, og så tog vi i SATS i Glostrup og øvede i deres dansestudie en dag, siger Victoria Alicia Wolder.

Glæder sig til jul

På selve dagen, hvor der skulle optages, mødte pigerne også tidligt ind for at øve dansen. Her brugte de et par timer på at øve uden kameraerne rullede, og herefter stod den på optagelser fra klokken 10 til 15.45, så de var godt trætte i fødderne, da optagelserne var afsluttet.

- Det har været vildt sjovt at være med, og vi glæder os meget til at se danseafsnittet til jul, siger Jasmin Gaihede.

Veninden ser også frem til det.

- Det bliver spændende at se i tv. Nogle af vores venner fra 7. klasse er også med, og vores familier glæder sig også til at se det, siger Victoria Alicia Wolder.

Ungsomsserien ’Akavet’ på Danmarks Radio har tidligere været filmet på Fløng Skole, men der var pigerne ikke med, så derfor glæder de sig ekstra meget til at se sig selv på skærmen til jul.

Foto: Daniel Almazan Fonseca

Den nye familiejulekalender 2023 fra TV 2 hedder Valdes Jul og handler om drengen Valde, der møder ulvepigen Tala. Hun mener, at han er udvalgt som Skovens Vogter og derfor kan genskabe Pagten mellem skovens magiske væsener og menneskene.

Julekalenderen produceres af Cosmo Film.

Der optages både på Fyn og Sjælland.

- Med 'Valdes Jul' bygger vi videre på den lange tradition, TV 2 har for at give danskerne en magisk julefortælling i december. Vi er stolte af det nye univers, som vi ser et stort potentiale i, og vi håber, at seerne vil tage lige så godt imod Valde, som de har gjort det med Tinka, siger Lea Løbger, der er TV 2 executive producer på den nye julekalender.