Smukke bygninger efterlyses

Pris Der er tradition for at By og Land Halsnæs årligt præmierer en bygning, som skiller sig ud fra mængden.

“Vi ønsker igen i år at fortsætte den gode tradition Alle kan komme med forslag. Man kan foreslå både nyt og gammelt - f.eks. et hus i ny og spændende arkitektur, som er godt tilpasset omgivelserne, eller en begavet ombygning og sammensætning af nyt og gammelt i overraskende sammenhænge,” skriver foreningen i en pressemeddelelse, som fortsætter:

“Det kan også være et stykke gammel bygningskultur, som år efter år er nænsomt vedligehold til glæde for forbipasserende. Huset skal blot være eksempel på god byggeskik og ligge i Halsnæs Kommune.”

Formålet med præmieringen er at give anerkendelse til husbyggere eller husejere, som har gjort en særlig indsats for bygningskulturen og at gøre opmærksom på de rigtig mange fine huse, som gør Halsnæs til et bedre sted at bo og et kønnere sted at besøge.

Foreningen ønsker at sætte fokus på bevaringsværdige huse i kommunen. Det har stor betydning for mange andre end den enkelte husejer, hvordan bygningsarven bevares og udvikles.

Sidst var det Kino

By og lands bygningspræmiering har fundet sted 12 gange. Tidligere har foreningen præmieret bl.a. om- og tilbygning af Halsnæs Bryghus i Hundested, restaurering af Strandgade 12 i Frederiksværk og den nyere bebyggelse, Arresøparken i Vinderød, et af de oprindelige sommerhuse i Liseleje, samt den fine Ølsted Kro. Sidste år var det biografen i Hundested, som lokale ildsjæle har fået op at køre, så den i dag står som et kulturelt samlingssted i Hundested.

Vinderen får ikke en kæmpe præmie. Ud over æren får man diplom og plakette med By & Lands logo til at sætte op på facaden.

Enhver kan komme med idéer til, hvilken bygning der fortjener årets påskønnelse. Det er også tilladt at pege på sit eget hus.

“Send helst foto med, og giv en begrundelse for, hvorfor bygningen bør præmieres. Forslag sendes senest fredag den 18. september 2023 pr. mail til byogland.halsnaes@gmail.com,” skriver By og Land Halsnæs

Præmieringen vil finde sted den 07. oktober 2023.