Ung flygtede ud i rapsmark efter råt overfald på ansat på institution

Egely på Fyn har haft problemer med fysisk eller psykisk vold mod de ansatte.

En ansat på en sikret døgninstitution for unge på Fyn blev fredag aften overfaldet af en af de unge anbragte på stedet.

Det oplyser vagtchefen ved Fyns Politi.

Efter episoden stak den unge, der er 17 år, af fra institutionen Egely. Han smuttede ud gennem taget, men efter en lille halv times tid var flugten slut.

- Han blev anholdt i en rapsmark, hvor han lå og trykkede sig, siger vagtchef Lars Thede.

Den ansatte blev ifølge politiet slået med et stoleben. Overfaldet er af politiet rubriceret som vold af særlig farlig og brutal karakter. Anholdelsen skete klokken 19.25 fredag aften.

Lørdag har en dommer besluttet at varetægtsfængsle den 17-årige i 14 dage. Foreløbig er han blevet placeret i et arresthus, oplyser politiets vagtchef.

Egely er en del af Socialcenter Lillebælt og hører under Region Syddanmark.

Her anbringes for eksempel unge, der er sigtet for kriminalitet. Hvis de er varetægtsfængslet, undgår de et almindeligt arresthus med voksne og placeres i stedet i en sikret institution. Men der er også andre unge, som er fjernet fra hjemmet.

Der er 16 sikrede pladser og fem såkaldt særligt sikrede pladser.

Nogle af de unge har kriminel adfærd og er udadreagerende, står der på Socialcenter Lillebælts hjemmeside. Her kan man også læse om psykiatriske problemstillinger og misbrug.

Sidste år blev der anmeldt 117 arbejdsulykker på institutionen, rapporterede Politiken for nylig.

Nogle af de ansatte har fortalt Arbejdstilsynet, at de dagligt eller ugentligt udsættes for fysisk eller psykisk vold. Det førte i januar til et såkaldt strakspåbud, har mediet berettet.

Institutionens leder, Susanne Peyk, fortæller i en skriftlig kommentar til Ritzau, at institutionen tager fredagens episode meget alvorligt.

- Der pågår udarbejdelse af en hændelsesanalyse, hvor vi gennemgår forløbet før, under og efter med henblik på læring, skriver hun.

Hun fortæller, at der var fuld normering på afdelingen, da hændelsen fandt sted, og at personalet, som blev udsat for overfaldet, har været ansat på Egely i flere år. Personalet er blevet tilbudt krisehjælp.

Sidste år blev en medarbejder stukket med en genstand. Det var en alvorlig situation, har Susanne Peyk, tidligere sagt. En tandbørste var blevet tilspidset og brugt som våben.

/ritzau/