Forslag om skole blev afvist: - Bittert, at de nu vil beslutte det samme

Det undrer næstformanden i institutions- og skoleudvalget, Emil Viskum (EL), at det han foreslog som løsning, da skoleområdet delte rød og borgerlig blok ved budgetforhandlingerne, nu tages op til afstemning i byrådet.

Da budgetforhandlingerne fandt sted i efteråret 2022, var det sagen om den midlertidige kapacitet på Charlotteskolen, der skilte den røde og borgerlige blok ad i Høje-Taastrup. Derfor endte det med, at det borgerlige flertal gik sammen om et flertalsbudget.

Nu er der lagt op til, at man i byrådet faktisk vedtager det, som Enhedslistens Emil Viskum foreslog i efteråret under forhandlingerne, og som gjorde, at man ikke kunne enes om i budgettet.

Nemlig, at man udskyder beslutningen, om der skal etableres midlertidig skolekapacitet på Charlotteskolen.

Det undrer Emil Viskum, der er næstformand i institutions- og skoleudvalget.

- Min opfattelse er, at vi til budgetforhandlinger i efteråret hejste et flag om, at der ikke var brug for Charlotteskolens kapacitet. Budgetforhandlingerne handlede kun om det, og det kunne vi ikke blive enige om, siger Emil Viskum.

Foreslog selv en udskydelse

Byrådspolitikeren fortæller, at han selv foreslog, at man udskød beslutningen om kapaciteten på Charlotteskolen i et år. Og det er det, som administrationen nu lægger op til, at der skal besluttes på byrådsmødet onsdag den 24. maj.

- Vi havde ikke behøvet at tage beslutningen til budgetforhandlingerne. Og hvis det på det tidspunkt ville være helt umuligt ikke at gøre det, så foreslog jeg, at man kunne tage sagen om Charlotteskolen ud af budgetforhandlingerne og oprette en selvstændig sag - som de blå partier så kunne vedtage - men så vi samtidig måske kunne have lavet et budget i enighed, siger Emil Viskum og fortsætter:

- Derfor er det lidt bittert, at det, jeg foreslog og emnet som gjorde, at jeg ikke kunne være med i budgetforliget, så ser ud til at blive besluttet nu.

Derfor ser man på kapaciteten

Debatten om, hvorvidt der er nok kapacitet i skolerne i den vestlige del af kommunen, er opstået i forbindelse med den store tilflytning til Nærheden, der indtil for et års tid siden så ud til at udfordre skolekapaciteten.

Nu er der sket en opbremsning i tilflytningen, og det betyder, at kapaciteten bedre kan følge med.

Derfor anerkender Emil Viskum også, at det kunne være svært ved budgetforhandlingerne at træffe den rette beslutningen for at sikre nok kapacitet.

- Også i efteråret var der mange ting, der pegede på, at det ville være en vanskelig tid at vurdere, hvor meget kapacitet vi skulle bruge. Men meget pegede også på, at der ikke var brug for det nu og her, og at vi kunne vente med at træffe beslutningen, siger Emil Viskum.

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Klik dig ind her på og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.