Forårsfestival, fire elementer, fire koncerter og en pop-op...

Der sættes fokus på naturen når Ensemble Storstrøm i samarbejde med lokale kor, verdensstjerner og en forfatter giver koncerter i Faxe og Haslev kirker, på Geomuseum Faxe og Rønnede Kro.

Hele kommunen: Oplev naturen og de fire elementer, når Ensemble Storstrøm afholder forårsfestival i Faxe Kommune fra 16. til 26. marts. Det sker sammen med Faxe Kirkes Ungdomskor, Haslev Kirkes Ungdomskor, Rokogo-Koret, blokfløjtevirtuosen Michala Petri, kontraalt Anne-Sofie Søby Jensen og forfatter Josefine Klougart.

Det hele indledes med en pop-op koncert på Haslev Bibliotek torsdag den 16. marts klokken 16, og herefter følger koncerter i Faxe Kirke, Haslev Kirke, Geomuseum Faxe og Rønnede Kro.

- Vi glæder os meget til koncerterne i Faxe Kirke. Det bliver rigtig spændende at samarbejde med de dygtige lokale børne- og voksenkor, og ved koncerten i Faxe Kirke kan vi oven i købet præsentere en uropførelse af en værk af Pernille Sejlund. Det glæder vi og rigtig meget til, siger ensemblechef Maj Kullberg.

Det bliver ved koncerten i Faxe Kirke at værket af Pernille Sejlund uropføres. Det er tirsdag den 21. marts kl. 19.00. Her kan man opleve Ensemble Storstrøm sammen med Rokogo-koret og Faxe Kirkes Ungdomskor - og ikke mindst verdensstjernen Michala Petri. Ved denne koncert er der gratis adgang.

På programmet er der værker af Boridin, Stravinskiy, Ola Gjeilo og Pernille Sejlund.

Torsdag den 23. marts rykker Ensemble Storstrøm til Haslev Kirke, hvor temaet er Sange ved Havet. Her kan man opleve Ensemble Storstrøm sammen med kontraalt-sopran Anne-Sofie Søby Jensen og Haslev Kirkes Ungdomskor.

De opfører værker at Gösta Nystroem, Li Ying Wu, Manuek de Falla, Elgar og Niels W. Gade. Det koster 195 kr. at overvære koncerten og billetter købes via ensemblet.dk.

Geomuseum Faxe

Lørdag den 25. marts kl. 17 kan man opleve Ensemble Storstrøm et så utraditionelt sted som på Geomuseum Faxe.

- Vi tænkte at geomuseet, lige på kanten af Faxe Kalkbrud, var et helt fantastisk sted at holde en koncert, ikke mindst fordi vi jo netop sætter fokus på naturen, siger ensemblechef Maj Kullberg.

- Da vi fik henvendelsen fra ensemblet var vi helt med på ideen, siger konstitueret direktør for Østsjællands Museum Ilse Sørensen, og Maj Kullberg supplerer med at Ensemble Storstrøm har været på besøg på Geomuseum Faxe, for at sikre sig at akustikken er som den skal være. Og det er den.

Ensemblet spiller værker af Grieg, Giraud, Ned Rorem, Gustav Holst, Saint Saens og Carl Nielsen - og de suppleres med oplæsning af forfatteren Josefine Klougart. Billetprisen til denne koncert er 195 kr. og dækker samtidig adgang til museet. Billetter købes via ensemblet.dk.

Rønnede Kro

Søndag den 26. marts kl. 13 rykker Ensemble Storstrøm til Rønnede Kro, hvor der foruden koncert bydes på en frokost.

Ensemblet spiller værker af Martin Stauning, Debussy og Schubert. Her er der tale om Schuberts Forellevinntetten, og den spilles samtidig med at Rønnede Kros fremragende kokke serverer, ja netop, forel fra Musholm. Prisen for dette arrangement er 395 kr. og billetter købes via ensemblet.dk

Foto: Thomas Nørgaard Elvius / Elvius Production

Der opføres følgende koncerter:

Torsdag den 16. marts kl. 16 - pop-op koncert på Haslev Bibliotek.

Tirsdag den 21. marts kl. 19 - åbningskoncert i Faxe Kirke. Her medvirker bl.a. Michala Petri.

Torsdag den 23. marts kl. 19 - sange ved havet i Haslev Kirke. Her medvirker bl.a. Anne-Sofie Søby Jensen.

Lørdag den 25. marts kl. 17 - koncert og prosa på Geomuseum Faxe. Her medvirker forfatter Josefine Klougart.

Søndag den 26. marts kl. 13 - koncert på Rønnede Kro.

Læs mere på ensemblet.dk - herunder salg af billetter.

Foto: Torkild Svane Kraft