Skal du med: Skoler og private klar til forårsrengøring i naturen

I den kommende uge vil skoler i bl.a. Albertslund hjælpe med at gøre rent i naturen. I weekenden er det foreninger og private, der får muligheden. Foto: Ditte Valente

Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere inden længe rykker ud med affaldssække og gribetænger. Affaldsindsamlingen venter lige om hjørnet, og i år er det med rekordstor opbakning fra landets skoler og dagtilbud.

I hverdagene 20. til 24. marts skal 188.000 børn fra skoler og dagtilbud i hele landet ud at samle affald – 8.500 af dem kommer fra Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har tilmeldt deres elever og børn til årets indsamling – og i år slår de rekorden fra sidste år, hvor der på landsplan var tilmeldt 164.000 børn.

”Vi oplever en særligt stor interesse for Affaldsindsamlingen i år, og det er virkelig fantastisk, at så mange børn skal med ud at samle affald”, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmark Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Offentlige indsamlinger hele ugen

Det er ikke kun de yngste generationer, der deltager i årets affaldsindsamling. I løbet af ugen deltager også en lang række foreninger, virksomheder og ikke mindst private borgere, der har arrangeret deres egne lokale indsamlinger.

I weekenden 25.-26. marts kulminerer affaldsugen med hundredvis af offentlige affaldsindsamlinger i hele landet. Her forventer Danmarks Naturfredningsforening, at op mod 35.000 vil tage del i den landsdækkende skraldejagt.

To steder i Albertslund

I Albertslund står DN for indsamling to steder søndag den 26. marts

Herstedhøje Naturcenter kl. ca. 11-16.

”Her vil indsamlet alt affald blive samlet vejet, sorteret og bortskaffet. Blandt anden med hjælp af skovhjælperne. Der vil være opsamlingsgrabber og poser til afhentning”, fortæller Klaus Lytthans, DN Albertslund.

”COOP plejer også at rense det lange egeskovsstykke med forårsblomster langs Roskildevej, hvor der ofte flyder affald fra trafikken”.

Bakkehuset ved Kongsholmparken kl. ca. 10-14.

Her vil også være affaldsposer og grabber til benyttelse og Indsamlet affald kan afleveres for at blive kørt til Herstedhøje.

”Vandhaverne plejer at blive renset, men generelt ser det ser ud til at affaldet er blevet mindre. Den store frivillige indsats ser ud til at virke”, slutter Klaus Lytthans.