Endnu et tyveri af keramisk gravsten

Sådan ser den ud, den keramiske gravsten, som familien selv har skabt til ægtemands og fars gravsted. Privatfoto

Søstrene Gunhild, Helene og Trine Engholm Michelsen kunne knap tro deres øjne, da de for et stykke tid siden ville se til deres fars gravsted på Sorø Kirkegård.

For hvor der før lå en smuk keramisk gravsten med et indgraveret egetræ og teksten “Plant et træ. En voksende glæde”, var der nu kun et hul.

- Kortvarigt håbede vi, at det var graveren, der kunne have fjernet stenen for reparation, men det var det ikke, siger de tre søstre.

Skabt af familien

Gravstenen havde kun ligget på gravstedet i en måned, da den forsvandt. På gravstedet er tre andre keramiske værker, der har fået lov at blive, blandt andet stenen med afdødes navn på.

Stenen har stor værdi for familien, da den selv har skabt den. Afdøde, Torben Michelsen, var gift med Betty Engholm, der er en af Sorøs store keramikere. En af døtrene, Gunhild Engholm Michelsen, er gået i sin mors keramiske fodspor.

Kunstnerisk udførte keramiske gravsten har tilsyneladende svært ved at få lov at blive liggende. For tre år siden blev keramiske gravsten udført af Fulby Keramik stjålet fra Erik Plasmanns gravsted på Sorø Kirkegård.

Håber stadig

Familien Engholm Michelsen forstår ikke, at folk vil være det bekendt:

- Kan det virkelig passe, at mennesker i Sorø kan udse sig smukke gravsten og simpelthen luske bort med dem, velvidende, hvor meget det betyder for en familie at have lagt dette minde at mødes om, spørger de tre søstre, der håber, at tyven fortryder:

- Vi ville blive mere end glade, hvis vi en dag genfinder stenen på sin plads. Så er alt tilgivet!