Zelenskyj i video: Takker soldater for kampe i Bakhmut

I en video takker ukrainsk præsident soldater for indsats under slaget om byen Bakhmut.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har ifølge en video, som hans kontor har sendt ud onsdag, besøgt ukrainske soldater nær frontlinjebyen Bakhmut.

I videoen ser man Zelenskyj uddele hædersbevisninger til ukrainske soldater i en lagerbygning.

- Jeg er beæret over at være her i dag til at hædre vores helte. At trykke dem i hånden og takke dem for at beskytte vores lands suverænitet, siger Zelenskyj.

- Jeres skæbne er så vanskelig, men samtidig så historisk. At forsvare vores land og at give alt tilbage til Ukraine for vores børns skyld, lyder det fra præsidenten.

Zelenskyj var klædt i en sort sweatshirt og militærbukser, da han besøgte kampklædte soldater - tilsyneladende i en stor lagerhal.

- Jeg bukker mig for alle heltene og for alle de kammerater, I har tabt mod øst og generelt i løbet af krigen, siger den ukrainske præsident ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bakhmut, der ligger i det østlige Ukraine, er blevet centrum for alvorlige kampe mellem russiske og ukrainske styrker. Russerne er stille og roligt rykket ind i byen, som ukrainske soldater fortsat forsvarer.

Slaget om byen har trukket ud i flere måneder. Begge sider har kastet mange kræfter i det, selv om byen ifølge nyhedsbureauet AFP har meget lille strategisk værdi.

Det britiske forsvarsministerium har onsdag berettet om udviklingen nær Bakhmut. Ministeriet opdaterer dagligt om de seneste udviklinger i krigen i Ukraine.

Onsdag lyder det i et tweet, at "der er en realistisk mulighed for, at det russiske angreb på byen (Bakhmut, red.) er ved at miste det begrænsede momentum, som var opnået".

Onsdagens video med Zelenskyj kommer, efter at en video i weekenden viste den russiske præsident, Vladimir Putin, på besøg i Mariupol.

/ritzau/AFP