Lykkeliga får initiativpris på 25.000 kroner

Katrine Olsen (t.v.) tog imod initiativprisen fra Kalundborg Y’s Men og Y’s Menette Club. Præsident Hermann Hansen (midt) holder her en talen. Foto: Eva Lyng Johansen

Repræsentanter fra Kalundborg Y’s Men’s og Y’s Menette Club var torsdag på besøg i Svebølle Hallen, hvor SBI Lykkeliga spillerne var til træning.

Her skulle de to klubber nemlig overraske Lykkeligaspillerne med initiativprisen, som er på 25.000 kroner.

Initiativprisen gives en gang om året til en forening i Kalundborg Kommune, som har taget initiativ til at gøre noget for andre, specielt for unge.

Tidligere har blandt andre Kalundborg Basketklub, KIF, Tissø Roklub, Kalundborg Krisecenter og Kalundborg Cykelklubs ungdomsafdeling fået prisen.

Det er 11. gang prisen bliver uddelt, og det var den nuværende præsident for Y’s Men’s Club Hermann Hansen, som holdt en tale, hvor han forklarede Lykkeligaspillerne, at han var med en klub, som gerne ville give penge til dem, og de penge tjener klubben i genbrugsforretningen Spildopmagerne.

- Vi synes, at I gør et kæmpe arbejde, så det vil vi gerne belønne med en initiativpris, sagde Hermann Hansen, som så fik spørgsmålet fra et af børnene.

- Hvad er initiativ?

- Det er når, man gør noget, og det har Katrine (Olsen, træner, red.) gjort, sagde Hermann Hansen.

- Hvad har hun gjort, blev der så spurgt fra et af børnene.

- I havde ikke noget at gå til, så derfor tog jeg initiativ til at starte Lykkeliga, forklarede Katrine Olsen.

- Og de 25.000 kroner er til jer alle sammen, understregede Hermann Hansen og der blev klappet.

25-årige Katrine Olsen, som er pædagogstuderende, startede SBI Lykkeliga i 2019 og udover hende er faren Jakob Olsen, Anne- Dorte Jensen og Nadja Vielsted Jensen trænere for de i alt 24 spillere som er i alderen fra seks år til 21 år.

- Det betyder helt sindssygt meget, at vi får de 25.000 kroner, siger Katrine Olsen, som fortæller at pengene primært skal gå til leje af bus, når holdet snart skal afsted til Lykkecup den 10. juni.

I løbet af de tre år Lykkeliga har kørt i Svebølle, har Katrine Olsen kunne se en kæmpe udvikling på mange af spillerne, både spilmæssigt og socialt.

Udover træningen om torsdagen, tager spillerne til Lykkecup i Boxen i Herning en gang om året, hvor bussen kører klokken 5.30 om morgenen fra Svebølle og først er hjemme ved midnat.

- Det er en dag med fest og farver, siger Katrine Olsen.

Gitte Jensen er mor til Victoria Jensen på 16 år, som har gået på holdet i to år.

- Det er det sociale, som er vigtigt for hende, og at hun kan være sammen med kammeraterne fra skole. Hun ser frem til det hver uge, siger Gitte Jensen.

De var også med Lykkecup sidste år.

- Det var helt vildt godt med gallamiddag og alt muligt, siger Gitte Jensen.

Efter initiativprisen var blevet overrakt, blev der trænet håndbold.

Foto: Foto: Eva Lyng Johansen
Foto: Foto: Eva Lyng Johansen