Ny app gør samkørsel nemmere

Nu bliver det muligt at lade bilen stå og køre med naboen eller en anden, og dermed spare både penge og på CO2-udledningen. (Foto: Klaus Slavensky)

Stevns: Hjælp klimaet, imens du sparer penge på transport og benzin, lyder bud-skabet fra Stevns’ borgmester Henning Urban Dam (A).

App’en er gratis

Kommunen lancerer nu en ny app ”Ta’Med”, som gik i luften den 1. marts. Den er gratis at downloade og man får samtidig mulighed for at finde andre pendlere i ens nærområde.

- Stevns er en pendlerkommune med mange borgere, der hver dag tager turen i samme retning, men i hver deres bil. Hvis vi bare følges til og fra arbejde, så sparer vi penge og benzin, imens vi gør noget godt for klimaet. Derfor håber jeg, at mange stevnsborgere vil hente appen og være med, siger Henning Urban Dam Nielsen.

Appen er gratis, men chaufføren kan opkræve et symbolsk beløb. Ta’Med-appen er gratis at downloade og bruge, og kan hentes i Appstore eller Google Play.

Chaufføren kan dog vælge skattefrit at opkræve et beløb, der dækker passagerens forbrug af benzin m.m. (0,70 kroner pr. kørte kilometer). Beløbet udregnes automa-tisk i appen og kan ikke reguleres af brugeren. Betaling sker i appen, hvor du tilføjer dit kreditkort. Når du verificerer din tur, sker betalingen helt automatisk.

Hvis man er blevet nysgerrig på, hvordan Ta’Med-appen fungerer, så find flere in-formationer på den nye kampagneside, som Movia og FDM har lavet.

Læs mere på: www.fdm.dk/ta-med/vi-koerer-sammen-marts.