Ny DSB-køreplan er ’en kæmpe sejr’ - se de nye afgangstider

Den fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck (K), står her med byrådsmedlem Merete Scheelsbeck (K), der stillede op til Folketingsvalget ved seneste valg, og længst til højre er talsmanden i Hedehusene Pendlerklub Nicki Wassmann Brøchner. Foto: Daniel Fonseca

Hedehusene: - Frem til 2016 var der tre afgange i timen til og fra Hedehusene, men nu er der to. Al logik siger endda, at man bør have fire afgange – som minimum i myldretiderne.

Sådan sagde byrådsmedlem og folketingskandidat Merete Scheelsbeck (K) tilbage i september 2022, da hun havde inviteret Det Konservative Folkepartis transportordfører, Niels Flemming Hansen, til Hedehusene Station, så han kunne gå videre med ønsket til Folketinget.

- Vi har lagt et pres, og hver gang vi har haft muligheden, så har vi nævnt, at der bør være flere afgange med regionaltogene til Hedehusene, fordi det vil øge fleksibiliteten for de lokale pendlere, siger talsmand i Hedehusene Pendlerklub Nicki Wassmann Brøchner.

Nu er det lykkes. Man er ikke bare tilbage på niveauet fra før år 2016 med tre afgange i timen, men man er oppe på fire afgange i timen fra tidlig morgen til sen aften. De eksakte tider kan du se længere nede i artiklen.

- Det er faktisk blevet til mere, end vi kunne have håbet på, siger Nicki Wassmann Brøchner.

En grøn sejr

I årevis har man i Hedehusene følt sig forbigået af DSB. Og med hyppige aflysninger har folk til tider skulle vente en time på næste tog, hvilket har gjort, at en ekstra bil er blevet mere attraktiv.

- Det er en kæmpe sejr. I stedet for at købe bil nummer to, kan man nu tilbyde borgerne en grønnere løsning, siger Merete Scheelsbeck.

Og den fungerende borgmester stemmer i.

- Det er vigtigt, fordi vi har så mange familier, der flytter hertil, og der er en stor hjælp, at man kan tilbyde dem en øget fleksibilitet. Det gør det også mere attraktivt at flytte til vores kommune, og området er i stor vækst, siger Kurt Scheelsbeck (K).

Han fremhæver, at der på tværs af partifarver har været et godt samarbejde om at lægge et tryk på blandt andet DSB for at få det til at lykkes.

Og masser af nye bygninger skyder i disse år op med det nye område Nærheden som spydspids. Her forventes der alene at flytte over 7500 nye borgere ind, og Høje-Taastrup Kommune har længe brandet sig på, at man blot er en lille togtur fra København.

Kort før nytår rundede Høje-Taastrup Kommune 55.000 borgere, og man forventer, at man runder de 60.000 borgere inden for de næste to år.

De to politikere og pendlertalsmanden mener, at det er deres samarbejde på tværs - også med de andre partier i byrådet - samt deres løbende ihærdighed, der nu har gjort, at man har fået fire faste afgange til og fra Hedehusene Station.

Den nye DSB-køreplan ventes at træde i kraft den 10. december 2023 og vil foreløbigt være gældende frem til 14. december 2024.

Afgangstider Odense - Ringsted - København vil være på dette timeklokkeslet:

04, 16, 37 og 46

Afgangstider København - Ringsted - Odense vil være på dette timeklokkeslet::

13, 23, 43 og 53.

Kom med din mening på Facebook-siden .

Foto: Kenn Thomsen