Frankrig åbner EM-jagten med at blæse hollændere omkuld

Frankrig fik en fremragende åbning på kvalifikationen til næste års EM med en sejr over den måske største forhindring.

På Stade de France i Paris vandt Kylian Mbappe og holdkammeraterne med 4-0 over Holland.

Gæsterne blev nærmest overfaldet straks fra start, da Antoine Griezmann efter blot to minutter sendte Frankrig i front med 1-0.

Griezmann var først nede i en tackling, hvor han vandt bolden og satte et fransk angreb i gang. Angriberen løb frem til kanten af straffesparksfeltet, hvor han modtog en tværpasning fra Mbappe og klaskede Frankrig foran.

Samarbejdet mellem de to profiler, og den efterfølgende jubel viste ingen tegn på, at Griezmann skulle være skuffet over, at han blev forbigået, da Mbappe for nylig gjort til landsholdsanfører.

Det har ellers været en historie i de franske medier op til kampen mod Holland.

De franske værter kom på 2-0 efter otte minutter, da den hollandske keeper Jasper Cillessen var alt for passiv på et fransk frispark.

Cillesen gik fejl af bolden og ramte den med overkroppen, så den sprang ud til Dayot Upamecano, der løb bolden over målstregen og fordoblede hjemmeholdets føring.

Kylian Mbappe øgede til 3-0 efter 21 minutter, og så var den kamp mere eller mindre lukket.

Anden halvleg bød ikke på de store højdepunkter, men et par minutter før slutfløjt viste Mbappe atter klassen, da han med overlegen præcision gjorde det til 4-0 med et spark fra kanten af feltet.

I overtiden fik Holland chancen for at pynte på resultat, da man fik tildelt et straffespark. Ydmygelsen blev dog total, da Memphis Depay brændte.

Til trods for nederlaget så kan Holland trøste sig ved, at to hold fra EM-kvalifikationsgrupperne går videre til næste års slutrunde i Tyskland.

Hollænderne er favoritter til at gøre Frankrig selskab i gruppe B, der også tæller Grækenland, Irland og Gibraltar. Grækerne vandt fredag med 3-0 ude over Gibraltar.

I gruppe E var Færøerne tæt på at starte EM-kvalifikationen med en sejr ude over Moldova, men opgøret endte 1-1 efter en sen scoring til værterne.

I gruppens forventede topbrag vandt Tjekkiet med 3-1 over Polen. Albanien stod som det eneste hold over i gruppe E.

/ritzau/