Bayern-boss forsvarer chokfyring: Ingen panikreaktion

Ledelsen savner stabilitet i Bayern Münchens præstationer. Det var det, der kostede Julian Nagelsmann jobbet.

Bayern Münchens afskedigelse af træner Julian Nagelsmann kom bag på mange, men beslutningen er truffet efter moden overvejelse.

Det fastslår storklubbens direktør, Oliver Kahn.

- Vi anså vores målsætninger for at være i fare. Ikke bare for denne sæson, men også for næste. På et tidspunkt kom vi frem til, at vi måtte fritstille Julian.

- Alt i alt var det meget velovervejet, en proces. Ikke en følelsesmæssig reaktion på en enkelt kamp, siger Kahn på et pressemøde ifølge Kicker.

Fyringen af den højt estimerede træner kommer på et tidspunkt, hvor Bayern München er nummer to i Bundesligaen blot et enkelt point efter førende Dortmund.

I Champions League er klubben klar til kvartfinalen efter at have vundet samtlige af sine kampe i denne sæson. Senest verfede man Paris Saint-Germain ud af turneringen efter sejr både ude og hjemme i ottendedelsfinalen.

Men præstationerne mod den franske storklub er ikke retvisende for holdets niveau i denne sæson. Klubledelsen har savnet et stabilt, højt niveau i kampene. Det skal den nye træner, Thomas Tuchel, nu sørge for.

- Det er naturligvis vores pligt og vores opgave at sørge for den sportslige succes. Vi har stillet os selv spørgsmålet, hvordan det kan være, at der har været så store udfald i holdets præstationer.

- Nogle har sagt, at dette er en panikreaktion eller noget i den stil. Det har overhovedet ikke noget med panik at gøre.

- Vi kunne have gjort det let for os selv og ladet det køre videre og så bare have håbet på, at vi får den stabilitet, vi alle ønsker os, siger Oliver Kahn.

Efter vinterpausen har Bayern kun vundet halvdelen af sine kampe i Bundesligaen og har sat et stort forspring til Dortmund over styr.

De to guldbejlere mødes næste lørdag til topbrag i München.

/ritzau/