AK Atlas massivt afsted til DM

Veronika Storm er en de mange AK Atlas-løftere, der skal til DM i Valby. Foto: Claus Rasmussen

Der er massiv repræsentation af AK Atlas-atleter, når de danske mesterskaber i Hafnia-hallen i Valby finder sted i weekenden. Hele 15 deltagere sender træner Frank Petersen afsted.

Blandt guldfavoritterne er især den bedste kvinde på tværs af vægtklasser herhjemme nogensinde, Katrine Bruhn, der er storfavorit i 55 kilo-klassen.

- Alt andet end guld vil være en skuffelse. Det bliver spændende om dagsformen er til ydeligere danske rekorder, siger Petersen.

I 59 kilo-klassen er Sandra H. Jensen med. Hun er gået en klasse op og forventes at få sølv, men Altas-løfteren skal også forsøge at drille favoritten Amalie Løvind fra Ålholm i træk.

Ny atlet skal give gas

I 64 kilo-klassen kommer Slagelse-klubben med en forholdsvis ny atlet i Josephine Rehl.

- Hun fik sidste år en top 10 placering. Hun har udviklet sig enormt både teknisk og styrkemæssigt og jeg glæder mig rigtig meget til denne vægtklasse, hvor alt vil være muligt. Har “Jose” dagen, skal der virkelig gives gas, så selv scorebordet står og ryster. Jeg tror på medaljer her i år, siger Frank Petersen.

Slagelse-klubben har derudover Maibrit Reinheym og Camilla Stefansen med i henholdsvis 71 kilo og 81 kilo, som også kan blande sig i medaljekampene. Stefansen er godt nok nyt skud på Atlas-stammen, men på en god dag kan hun tage medalje, vurderer Frank Petersen.

I den tungere 87 kilo-klasse kommer Veronika Storm i hård kamp om guldet mod Annesofie Veisgaard fra Hobro.

Og i den tungeste kvindeklasse, 87+ kilo, står både Louise Vennekilde og Laura Nielsen til medaljer, omend Vennekilde er et stykke fra sit bedste, da hun er gravid.

Klubkamp hos mændene

Hos mændene har AK Atlas blandt andre Niels Áki Mørk, som går efter guldet og måske dansk rekord i 61 kilo-klassen, mens der bliver klubduel i 67 kilo-klassen.

Her skal Pól Andreasen og Alexander Nyberg, begge Atlas, kæmpe om guldet. Sidstnævnte, der sidste år satte nordisk rekord i lavere vægtklasser, er efter sygdom og operation gået en vægtklasse op.

I 81 kilo håber Atlas, at Leif Bøgardi kommer i betragtning til en medalje eller to.

- De øvrige deltagere vi har med, kommer nok til at kæmpe udenfor medalje-rækkerne. En ting er dog sikkert. Vi går efter hvert eneste lille kilo, vi kan komme i nærheden af, ligesom vi plejer, konstaterer Frank Petersen.

Foto: Claus Rasmussen