Bundhold tog sagen i egne hænder

Oliver Horst (til venstre) var den offensive drivkraft, da Næstved Herlufsholm sikrede sig sæsonens kun fjerde sejr samt endnu en sæson i 2. division. Foto: Jens Wollesen

- Vi vil afgøre det selv.

Sådan lød det fra Næstveds Herlufsholms træner Mikkel Hyldebo op til lørdagens hjemmekamp mod TMS Ringsted. Og sådan blev det.

Sydsjællænderne tog nemlig sagen i egne hænder, og da Oliver Horst brød igennem på venstre back og scorede til 29-27 med 20 sekunder igen på kampuret, var missionen fuldført.

Bundholdet havde afgjort det selv og sikret sig en ny sæson i mændenes 2. division, og så kan det nok være, at der blev jublet igennem i den dansende klynge på halgulvet.

- Det er rart. Nu er der ikke nogen, der skal sige, at vi kun klarede den på held, siger Mikkel Hyldebo.

- Vi troede på, at vi kunne klare tingene selv. Og det er en forløsning, at det lykkedes.

Nerver blev omsat til mål

Den konkursramte storklub Ajax har forlængst fået tildelt de to direkte nedrykningspladser i 2. division, mens Dianalund/Tersløse skal ud i kvalifikationskampe.

En sejr for nylig gav ellers DTH’erne håb om, at de kunne nå at overhale Næstved Herlufsholm på målstregen med yderligere tre-fire point i de to sidste spillerunder.

- Jeg har virkelig været nervøs, siden de vandt over HØJ. Så den her sejr betyder alt, siger Oliver Horst, der omsatte nervøsiteten til en pragtpræstation mod TMS.

10 mål blev det til for venstrebacken, der blev sit holds topscorer foran Nicklas Færgegaard med syv.

- Det er åbenbart kun, når der er noget på spil, at jeg kan score, siger Oliver Horst med et grin.

Keeper på måltavlen

Tidligere på sæsonen afgjorde Oliver Horst udekampen i Dianalund med et sejrsmål få sekunder før tid, og afslutningen på lørdagens kamp blev næsten lige så spændende.

TMS Ringsted var foran 15-14 ved pausen, men Næstved Herlufsholm fik en forrygende start på anden halvleg med fire mål på stribe, og da værternes keeper Christian Overgaard kylede bolden i gæsternes tomme mål til 24-18, virkede kampen til at være afgjort.

Tre store redninger på tre minutter af indskiftede Rasmus Larsen gav dog gæsterne nyt håb, og da Oliver Tesgaard og Hjalte Wollesen samtidig scorede to gange hver i den anden ende, var TMS pludselig med igen. 26-24.

Med kun 50 sekunder tilbage af kampen fyrede Magnus Nielsen en underhånd i kassen og reducerede til 28-27, men til sidst satte Oliver Horst altså en stopper for TMS’ comeback med kampens sidste scoring.

2. division, mænd

Næstved Herlufsholm - TMS Ringsted2: 29-27 (14-15)

Målscorere for Næstved Herlufsholm: Oliver Horst 10, Nicklas Færgegaard 7, Oliver Romme 5, Frederik Lohse og Oliver Vallebo 2, Mads Hyldebo, Simon Østergaard og Christian Overgaard 1.

Topscorere for TMS: Dejan Brajic 7, Oliver Tesgaard 6 og Hjalte Wollesen 5.

Udvisninger: 2-2.

Stillinger undervejs: 3-5, 9-8, 12-14, 19-15, 24-18, 26-24.

Foto: Foto Jens Wollesen