Forening efterlyser de vises sten

Formand Forsvarsbrødrene for Gørlev og Omegn, Arne Hjorth Hansen, bød velkommen og aflagde beretning for 2022 under foreningens generalforsamling.

Omkring 20 deltog, da Forsvarsbrødrene for Gørlev og Omegn holdt ordinær generalforsamling i forsamlingshuset Enigheden.

Foreningen, der er en sammenslutning af danske mænd og kvinder, der har det til fælles, at de enten tjener eller har tjent i det danske forsvar, står lige nu over for en kedelig udvikling på antallet af medlemmer i foreningen.

Lige nu rummer foreningen 50 medlemmer, mens der efterlyses mange flere og foreningen opfordrer nu til, at borgere fra alle værn og våbenarter i området til at slutte sig til for at sikre den lokale forenings plads i fremtiden.

Mens de vises sten til at løse den opgave blev efterlyst på mødet, blev der samtidig uddelt hædersbeviser til nogle af de medlemmer, der har været en del af foreningen i adskillige år.

Blandt andet modtog Jens Dinesen og Arne Nielsen 50-årstegnet, mens Lena Hansen, Jette Hansen og Jørgen J. Andersen modtog 10-årstegnet.

Begivenhedsrigt 2022

På trods af udfordringerne med at få hvervet flere medlemmer er det imidlertid ikke et problem at skrue interessante programmer sammen.

Formand Arne Hjorth Hansen oplyser, at foreningen sidste år blandt andet havde arrangeret en bustur til Christiansborg, fugleskydning på skydebanen i Gørlev, og en tur til Sejerø.

I år kan medlemmer af foreningen blandt andet se frem til et besøg på Frihedsmuseet og Ryvangen med afsluttende spisning på Dyrehavsbakken.