Forårets komme på Tissø Vikingecenter

Goden Poul Erik fremførte forårsofringen i 2022. Foto: Pernille Bohne Hansen

Lørdag den 8. april kan vikingernes forårsaktiviteter opleves på Tissø Vikingecenter på Fugledegård, når Tissø Vikingerne takker guderne for at være kommet godt igennem vinteren, tilbeder frugtbarhedsguderne Frej og Freja for at få et frugtbart år og fejrer foråret ved at forarbejde mælk/fløde til smør, lave solæg og æggekage med syv slags grønt.

Lørdag kan gæster til forårsfejringen bage fladbrød og nyde det med frisklavet smør.

Nyt navn til forening

Tissø Vikingerne har dette forår noget af fejre.

Foreningen har på ordinær generalforsamling i marts vedtaget ny formålsparagraf og nyt navn, så i stedet for at hedde Tissø Vikingemarked, vil navnet være Tissø Vikingerne.

- Fremover vil foreningens navn være Tissø Vikingerne. Navnet vikingemarked afspejler ikke længere foreningens virke, og gæster til vores vikingearrangementer har forventet et stort marked, når vi har markedsført vores arrangementer under det navn, fortæller kasserer i foreningen Kathrine Brandstrup.

På generalforsamlingen præsenterede bestyrelsen beretningen for året 2022, og understregede hvordan foreningen de sidste tre år har gennemgået et generationsskifte og modstået corona ved at omlægge aktiviteterne fra et stort marked om året til flere mindre arrangementer.

Foreningen har fortsat et ønske og formål om at støtte Tissø Vikingecenter.

- Det sidste år har været lidt svært, da vi har manglet en ledelse på Tissø Vikingecenter at kunne samarbejde med, oplyser formand Gwen Jensen.

- Det er fortsat uklart, hvad fremtiden bringer for Tissø Vikingecenter, men foreningen Tissø Vikingerne vil gerne bidrage med aktiviteter, og vi har en medlemsskare af vikinger, der er klar på at formidle den unikke historie bag de arkæologiske udgravninger ved foden af Tissø, lyder det fra Gwen Jensen.

- Vi starter en ny sæson i påsken og har også allerede nu planer for en uge i sommerferien med masser af aktivitet og formidling, siger Kathrine Brandstrup.

Tissø Vikingecenter holder åbent fra skærtorsdag til påskemandag alle dage klokken 11-15. Butikken har salg af vand, kaffe, smykker, bøger og meget mere, og der er adgang til udstillingen. Vikingerne er på pladsen påskelørdag.