- En fantastisk følelse

Ernest Nuamah fejrer sin scoring til 1-0, men målet til 2-1 var lige et par niveauer bedre.

To mål og en 2-1-sejr til FC Nordsjælland over Brøndby. Ernest Nuamah havde en stor dag i Right to Dream Park søndag, selv om han efter kampen måtte se Brøndby-målmand Mads Hermansen løbe med en del opmærksomhed,

Blandt andet fordi Nuamah brændte et straffespark på Brøndby-keeperen.

Men det kunne ikke fjerne smilet og lettelsen hos FC Nordsjællands ghanesiske angrebs-es, der især i anden halvleg lignede den Ernest Nuamah, man så i efteråret.

Og så endte han som matchvinder efter et solomål, hvor han modtog bolden ved midterlinien, drev den af sted og sluttede af med et sparke den i kassen til 2-1 kort inde i overtiden.

- Det er en fantastisk følelse. Sikke en kamp, og jeg er meget glad for, at vi vandt til sidst. Det var en rigtig god præstation fra os alle sammen. Det var en vigtig sejr i dag, siger Ernest Nuamah og fortsatte om selve målet:

- Jeg fokuserede på at få bolden i nettet. Jeg brændte det straffespark, og jeg tænkte på, hvad jeg kunne gøre for at hjælpe mit hold. Og det var det, jeg måtte gøre.

- Det var ikke nogen god følelse at brænde et straffespark på det tidspunkt. Der var jeg nede, men det påvirkede ikke mit spil, for jeg vidste, at jeg skulle gøre noget mere - for så kunne vi vinde. Og det var det, der skete.

- Det var en lettelse. Jeg er meget stolt af mig selv, og det var en god kamp i dag.

I FCN-lejren var der naturligvis også store roser til Nuamah.

- Jeg var glad på hans vegne, og jeg synes, det er stærkt, at man som spiller kan slå sådan igen. Det er en mavepuster at brænde sådan et straffespark på det tidspunkt, og så siger man bare, at man kører videre og angriber videre. Det lignede lidt en spiller, der tog bolden og sagde ”Beklager, drenge. Jeg går lige op og scorer,“ siger FCN-træneren, mens anfører Kian Hansen roste Nuamahs mentale styrke.

- Jeg vil fremhæve hans mentalitet. At brænde et straffespark, som potentielt kan vinde kampen i minut 89, for så at tage bolden to minutter efter og score efter et sololøb. Det er høj, international klasse, siger Kian Hansen.

Foto: Mads Claus Rasmussen