Dårlig start kostede dyrt

Arkivfoto

Det nåede næsten ikke at blive spændende. Faktisk så det ud til, at være overstået, inden de sidste tilskuere havde fundet deres pladser i den fyldte Royal Stage i Hillerød, da topholdet GOG gjorde kort proces med Nordsjælland Håndbold i onsdagens ligaopgør.

Det kan man så godt ærgre sig over i Nordsjælland Håndbold, for at det skulle gå så skævt var egentlig selvforskyldt. Oplægget til opgøret var, at der skulle passes godt på bolden, men det var præcis, hvad Nordsjælland ikke gjorde.

Der kom nogle forcerede og rimeligt forudsigelige afslutninger, og så kunne Emil Madsen efter syv minutters spil bringe GOG foran 5-1.

Ud over de dårlige afslutninger så havde Tobias Jørgensen to gode gennembrud, der imidlertid gik på stolpen, og da playmakeren to angreb i træk havde smit bolden over i fynboernes hænder, så måtte Nordsjællands cheftræner Simon Dahl efter 17 minutters spil tage timeout bagud 5-12.

Det syntes nærmest umuligt at ændre slagets skæve gang. GOG gjorde nærmest, hvad der passede dem – og i særdeleshed Simon Pytlick. Der skulle ikke engang spilles op til ham. Han tog bare sagen i egen hånd, når situationen krævede det, og scorede alene i første halvleg seks gange. Pytlick gjorde sit til at leve op til Nordsjælland cheftræner Simon Dahls prædikat ”verdens for tiden bedste venstreback”

Nordsjælland måtte gå til pause nede med fem mål, da GOGs Lukas Jørgensen scorede i sidste sekund, men egentlig var det nådigt sluppet. Nordsjælland kunne snildt have været bagud med mere, hvis GOG havde strammet grebet endnu mere – og hvis ikke Kristian Olsen havde fået gang i afslutningerne for Nordsjælland. Højrebacken fik spillet sig op efter en halvskidt start, hvor der ikke var den fornødne kvalitet i afslutningerne.

Den komfortable føring havde tilsyneladende lullet GOG i søvn. De forsvarende mestre tog vel afslappet på tingene, og pludselig havde Nordsjælland sensationelt spillet sig tilbage i opgøret på to fløjmål af Jeppe Cieslak, en kontrascoring af forsvarsspecialisten Jeppe Villumsen og en udligende scoring til 20-20 af Nichlas Hald.

Kunne et comeback virkelig være under opsejling. Nej, lød det kontante svar. GOG satte lige maskinen op i et højere gear, og så kunne Morten Olsen med en aflevering bag om ryggen spille Lukas Jørgensen fri til føring 24-20.

Så var roen genoprettet, og GOG gik over til at træne lidt 7-6-spil. Det har fynboerne tydeligvis brug for, for Matias Campbell kunne score to gange i tomt mål til 24-27, inden der blev sat en stopper for lektionen. GOG skærpede koncentrationen og kørte sejren hjem, selv om Nordsjælland strittede imod det bedste, de havde lært. Men den dårlige start kom til at bide hjemmeholdet i halen i hele aftenen.

Foto: Mie Neel

Kristian Olsen 9, Hakan Sahin 4, Jeppe Cieslak 4, Matias Campbell 4, Nichlas Hald 3, Carl-Emil Haunstrup 2, Tobias Jørgensen 1, Julius Mørch-Rasmussen 1, Gustav Bruun 1, Magnus Kronborg 1, Jeppe Villumsen 1.

Simon Pytlick 12, Emil Madsen 7, Jerry Tollbring 5, Lukas Jørgensen 5, Morten Olsen 3, Oskar Vind 2.

: Nordsjælland 2, GOG

Foto: Mie Neel