Ølbar vil have mere lokalbryg i hanerne

Det er på dette anlæg, at Denis Martin brygger sine hjemmelavede øl, og de hjemmebryggede øl er yderst populære. Så populære, at Denis i fremtiden vil til at brygge endnu mere, og det skal ske gerne i samarbejde med et lokalt bryggeri.

Der er noget i gære i kælderen under hos ølbaren og nanobryggeriet ’Det Gamle Hundebad’, men bare rolig, der er ikke tale om noget farligt, selvom det syder og bobler.

Det er blot ejeren Denis Martin, som har gang i sit eget lille anlæg, hvorpå han brygger en ny hjemmelavet belgisk ale, og det er langt fra første gang, at Denis, der har en master i gæringsprocesser, giver sig i kast med de hjemmebryggede øl.

Den nye bliver nemlig nummer 11 i rækken.

“Det er efterhånden længe siden, at jeg har brygget sidst, og mange har efterhånden stukket lidt til mig og spurgt, om det ikke snart var tid. Og jo, det var det da,” forklarer Denis Martin om den nye belgiske ale på 7,5 procent, som hygger sig i kælderen.

Hvorfor det lige blev en belgisk ale, forklarer Denis Martin på følgende vis.

“Der er allerede masser dejlige IPAs, New England IPA og Double Drys på markedet. Idéen er at lave en dejlig let drikkelig og frugtig pale ale baseret på Duvel gær,” lyder det.

Nyt udtryk

Når brygmester Denis først går i gang med at brygge, så holder de 10 liter, som det lille anlæg kan brygge, ikke længe på fadølsanlægget.

Den høje efterspørgsel hos kunderne har fået Denis og hans kone til at lave et nyt tiltag.

I fremtiden skal der gerne være en egetbrygget øl som en del af udvalget på ølbaren.

“Vores kunder efterspørger hele tiden vores eget øl, så derfor tænkte vi, at det kunne være nice, hvis vi havde vores øl, som en mere del af vores sortiment. Det er ligesom næste skridt for stedet,” uddyber Denis Martin, og tilføjer, at en ny pilsner allerede er i tankerne til at blive sat i produktion.

Der er dog en konkret udfordring, at Denis’ eget anlæg kun kan rumme 10 liter, og at det tager lige godt en måned at brygge en øl fra bunden, derfor vil parret snarest muligt, begynde at gå i dialog med et lokalt bryggeri, som kan stå for at brygge de store mængder, men først skal opskriften forfines, og det kan kunderne være med til at bestemme.

“Jeg gemmer grundopskriften, og når folk har smagt øllen, vil jeg bede folk om at give deres inputs til, om øllen er for bitter, for rund og for let og så videre. Ud fra det vil jeg så forsøge efter bedste evne at lave en øl, som rammer i alles smag,” afslutter han.

Navngiv øllen

Men hvad skal den nye ale så hedde, for at blive klogere på den del satte Denis og Nete gang i en navnekonkurrence på deres Facebook-side, hvor præmien var en gratis fadøl på fredag.

Vindernavnet blev Woff woff og vandt ud fra følgende kriterier.

“Det er let at udtale, selv efter et par af slagsen. Og rimer lidt på hund. What's not to like?,” skriver parret som begrundelse.

Lanceringen af Hundebadsbryg nummer 11 sker på fredag klokken 16, hvor den nye øl vil blive skænket op i små glas, så alle kan få en lille smagsprøve af den hjemmelavede belgiske ale.

Men som sædvanligt plejer den hjemmebryggede øl at være i høj kurs, så man skal ikke komme for sent, hvis man skal sikre sig en tår.

Foto: Michael Hansen